Шта посетити на Златару


Планирате пут на Златар или сте већ овде и питате се шта све можете да радите на Златару и околини? За неке ће удисање чистог ваздуха, мирис природе и поглед на шуме и пашњаке бити довољан. За оне који желе активнији одмор, саставили смо листу атракција и активности које можете испробати, листу места које би желели посетити и специјалитете који ће вас оставити без даха (и пуног стомака).

Активности


Видиковци

"Ко на брду ак` имало стоји више види но онај под брдом." То на Златару добро знају па се на доста места налази по неки видиковац са ког се пружа поглед на лепоте Златара. А лепа природа је и главни адут овога краја. Посетите неки од видиковаца и уживајте у погледу.


Пешачке и бициклистичке стазе

Травнат терен са многобројним пешачким и бициклистичким стазама погодан је за све љубитеље природе који уживају у лаганој шетњи или воле рекреацију бициклом.


Природне лепоте

Остале природне лепоте Златара


Култура, историја, традиција

Обиласком разних туристичких атракција, сусрећемо се и са вишевековном историјом, традицијом и културом. Завирите у скривено благо музејске збирке, погледајте старе слике и скулптуре или се сликајте на тргу чувеног војводе Петра Бојовића. Не заборавите и по који сувенир, да вас подсети и врати у лавиринт живописних улица Нове Вароши.

Остали културно-историјски споменици златарског краја


Цркве и манастири

Чувари наше вере, манастири и цркве, такође су места које посетиоци Златара радо обилазе. Сваки од ових храмова носи неку своју причу и благослове наших светитеља.

Остале цркве и манастири златарског краја


Гастрономија

Било које домаћинство на Златару дочекаће вас часицом добре, домаће ракије и специјалитетима који су најукуснији управо ту одакле и потичу. Пробајте хељдопиту, комплет лепињу, златарски сир и пршуту, уз поглед на бескрајно зеленило четинара и природу која оставља без даха.


jezera vidikovci zip lajn šta posetiti kajak krstarenja muzeji