Vožnja biciklom 🚲

Iznajmljivanje bicikala - Istražite lepote Zlatara na biciklu

Bicikl Ilustracija (Razvan Mirel on Unsplash)

U obilazak Zlatara biciklom kreće se ispred Vile „Zlatarska pahulja“ u samom centru turističke zone a trase koje ćete obići na dva točka birate sami. Bicikli se iznajmljuju na dan i moraju se vratiti do 20 časova. Teren nije zahtevan, a od opreme potrebna je kaciga i u noćnim uslovima svetleći prsluk koje dobijate prilikom iznajmljivanja.

Za više informacija o iznajmljivanju bicikala i rezervacije pozovite 061 6025300.

Ova vrsta obilaska pogodna je za osobe svih uzrasta, a čovek srednje kondicije na ovaj način, za dan može preći i sto kilometara. Organizatori tura preporučuju dve trase za koje misle da su najzanimljivije.

Jedna opcija je vožnja od oko 22 kilometra - ide se ka Drmanovićima, silazi u naselje Bukovina, odakle se izlazi kod restorana „Rival“ pa dalje ka vidikovcu „Sedlo“ i brani na Rastokama.

Druga varijanta je trasa duga 18 kilometara ka Vodenoj poljani gde su mogu videti Šumarska kuća i Crkva svetog Кozme i Damjana.

Ako ste ipak voljni da sami istražujete, ili želite kraću vožnju, ne morate se obazirati na preporuke, već biciklima možete ići kuda god želite.

Na Zlataru postoje i 4 uređene i obeležene biciklističke staze: 

biciklisticke staze iznajmljivanje