Vožnja kvadova 🏍️

Iznajmljivanje kvadova - Istražite Zlatar na kvadu 

Kvad Kvad (Kilyan Sockalingum on Unsplash)

Vožnje kvadovima idealne za ljubitelje adrenalina počinju sa parkinga ispred hotela „Panorama“, a od toga da li izaberete ture od pola sata, sat ili sedam sati, zavisi i trasa. Šumskim putevima bez saobraćaja može se iću u pravcu vidikovca Hodžina stena, prema Vodenoj poljani ali i do Uvačkog jezera i vodopada Sopotnice. Vozač kvada mora imati dozvolu B kategorije, a na vozilo može stati još jedna osoba. Za sve učesnike ovih tura obavezno je nošenje zaštitne kacige koju će vam dati organizatori. Zimi su potrebne kapa i rukavice, a tokom najdužih sedmočasovnih tura poželjno je poneti i preobuku u slučaju kiše. U toku ovih velikih obilazaka organizuje se i ručak u prirodi uz različite vrste tradicionalnih proizvoda, pite, heljdopite, pršute, domaćih kolača...

Za više informacija o iznajmljivanju kvadova i rezervacije pozovite 061 6025300.

Vidikovac Hodžina stena odakle se pruža pogled na Novu Varoš obilazi se tokom polučasovne vožnje i reč je o laganijem putu, bez blata.

Druga polusatna varijanta je vožnja pokraj crkve u Drmanovićima, odakle se širokim šumskim putevima ide ka vrhu planine.

Jednočasovne vožnje idu ka Vodenoj poljani, a najveća je avantura sedmočasovni obilazak koji se mora zakazati sedam, osam dana unapred. On podrazumeva odlazak do vrha Zlatara, silazak u kanjon reke Mileševke, vožnju ka Jadovniku, a onda se bira da li će se kolona spustiti na vodopade Sopotnice u Prijepolju, ili će otići do meandara Uvca. 

Najveći broj gostiju koji žele da upoznaju Zlatar na ovaj način, uzrasta je od 25 do 30 godina, ali snalaženje na šumskim putevima mogu testirati svi, pa tako na kvadu iza vozača mogu sedeti i mališani.

U avanture se kreće u grupama. Najbolje su, kažu organizatori, manje grupe od po 3-4 kvada, jer onda vodič lako proprati šta se dešava u koloni. Ako je ekipa ipak veća, obezbediće više vodiča. 

uvac hodzina stena kvad iznajmljivanje