Zip lajn Zlatar (Zip line)

Отворени Зип-лајн и пешачкo-бициклистична стаза на "Златару" Zip-lajn (foto: zlatar.org.rs)

Zip-lajn sistem je pušten u rad u julu 2019. godine, i sa ukupnom dužinom od oko 1000 metara, jedan je od najdužih u Srbiji.

Avanturisti i ljubitelji prirode imaju priliku da uživaju u novom adrenalinskom sadržaju vozeći se sa startne lokacije ispod bivšeg RH Centra Zlatar do zaseoka Tripkovići i povratne od ovog zaseoka do crkve na Zlataru.

Ovaj zip-lajn na Zlataru je jedan od najmorednijih u zemlji. Odlazna sajla je dužine 610 metara, a povratne 350. Sajle su velike nosivosti, kolica i sedišta atestirana po vrhunskim standardima, tako da je sistem maksimalno bezbedan za korisnike svih uzrasta.

Zip-lajnom gazduje Turistička organizacija „Zlatar“ , koja je ovaj projekat realizovala u saradnji sa „Turičkom regijom Zapadna Srbija“. Кako ističu u lokalnoj Turističkoj organizaciji, cene vožnje zip-lajnom biće formirane ovih dana.

Kako doći?

Kada se krene od centra turističke zone Zlatar putem prema Sjenici na prvoj raskisnici je potrebno isključiti se sa glavnog puta koji vodi prema Sjenici i skrenuti blago levo. Ovde postoji putokaz koji pokazuje put prema RH Centru Zlatar. Zip-lajn se nalazi odmah pored puta koji vodi do RH Centra Zlatar, 700 metar udaljen od pomenutog skretanja.