Zip lajn Zlatar (Zip line)

Отворени Зип-лајн и пешачкo-бициклистична стаза на "Златару" Zip-lajn (foto: zlatar.org.rs)

Zip-lajn sistem je pušten u rad u julu 2019. godine, i sa ukupnom dužinom od oko 1000 metara, jedan je od najdužih u Srbiji.

Avanturisti i ljubitelji prirode imaju priliku da uživaju u novom adrenalinskom sadržaju vozeći se sa startne lokacije ispod bivšeg RH Centra Zlatar do zaseoka Tripkovići i povratne od ovog zaseoka do crkve na Zlataru.

Zip-lajn se sastoji od dve trase:

  • Trasa I dužine 602 metra ima polaznu platformu na 1192 metra nadmorske visine, i prihvatnu (dolaznu) platformom na 1164 metra nadmorske visine.
  • Trasa II je dužine 390 metara, sa polaznom platformom na 1154 metra nadmorske visine, i prihvatnom (dolaznom) platformom na 1133 metra nadmorske visine.

Ukupno vreme trajanja spusta je 1 minut i 30 sekundi.

Zip-lajnom gazduje Turistička organizacija „Zlatar“, koja je ovaj projekat realizovala u saradnji sa „Turičkom regijom Zapadna Srbija“.

Зип Лајн Златар мапа

Radno vreme, cena i rezervacije

Informacije o radnom vremenu, ceni i rezervacijama možete dobiti na broj telefona Turističke organizacije „Zlatar“: 033/261-12-03

Kako doći?

Kada se krene od centra turističke zone Zlatar putem prema Sjenici na prvoj raskisnici je potrebno isključiti se sa glavnog puta koji vodi prema Sjenici i skrenuti blago levo. Ovde postoji putokaz koji pokazuje put prema RH Centru Zlatar. Zip-lajn se nalazi odmah pored puta koji vodi do RH Centra Zlatar, 700 metar udaljen od pomenutog skretanja.

Pokreni navigaciju

Smeštaj u blizini zip lajna

Smeštaj na Zlataru u blizini zip lajna možete pretražiti na linku ispod:

zip lajn adrenalin atrakcije aktivnosti