Otvara se Adrenalinski park na Zlataru

mondo.rs 04. јул 2014. године Туризам Коментари

Zlatarinfo logo Testiranje adrenalin parka

Sledeće sedmice otvara se Adrenalinski park na Zlataru. Pročitajte u čemu će sve posetioci moći da uživaju tokom letnje sezone.

Turističko sportski centar "Zlatar" i rukovodstvo opštine Nova Varoš u prethodnoj godini su uložili velika sredstva i napore da obogate turistički sadržaj Zlatara, vrate stare i dovedu nove turiste na ovu planinu, a onima sklonim posebnoj avanturi, od sledeće nedelje biće na raspolaganju i Adrenalinski park.

Prema rečima direktorke Turističke organizacije Nova Varoš, Ivane Novaković rekonstruisan je hotel "Panorama", a sadržaji su prilagođeni potrebama savremenih turista, omladini i deci školskog uzrasta.

"Stari koncept hotela zamenjen je novim, funkcionalnim sadržajima - renoviranim sobama, restoranom, prijemnom holom, pres i konferencijskim salama, kompletno rekonstruisanim zatvorenim bazenom koji će u narednih nekoliko dana biti spreman za posetioce", rekla je Novakovićeva, napomenuvši da hotel raspolaže ukupnim kapacitetom od 215 ležajeva.

Vrata svog objekta, navodi dalje ona, otvorio je i hotel "Zlatarski Zlatnik", jedan od renomiranijih objekata na Zlataru, a posetiocima su na raspolaganju i hotel "Jelena", vile: "Zlatarski san", "Elit", "Darija", "Zorka", "Diva", Kuća za odmor "Zlatar Holiday Home", motel "Zlatarsko jezero", Etno eko selo "Vraneša" i mnogi drugi i privatni smeštaji.

"Boravak turista na ovoj planini upotpunjen je Adrenalin parkom, koji će sledeće sedmice biti otvoren. Nalazi se u neposrednoj blizini hotela "Panorama" , a namenjen je svima koji vole zabavu, avanturu i provod", ističe Novakovićeva.

Sastoji se od platformi na drveću između kojih su prepreke koje od korisnika traže izdržljivost, hrabrost, višak adrenalina i avanturistički duh. Park je, objašnjava ona, drugi po veličini u Srbiji, za uzrast od 15 do 30 godina, pogodan kako za rekreaciju i vežbe tako i za takmičenja.

Dužina parka je 340 metara, od čega je 190 metarazip-lajn sistem i 150 metara prepreka, kao što su viseći kanapi, horizontalne merdevine, balans greda, cik-cak gredice, paukova i tarzan mreže i mnoge druge.

Prosečna visina platformi je pet metara. Park je 100 odsto siguran, kao i oprema koja je atestirana. Kroz ceo park pruža se sigurnosna sajla, a pre početka avanture, prolazi se obuka na "zemlja parku".

"Za letnju sezonu pripremljene su, takođe, prstenaste staze za šetnje po planini i turistima su obezbeđeni bicikli koje se iznajmljuju u hotelu 'Panorama'. Posetiocima koji vole grupne sportove, na raspolaganju su tereni za fudbal, košarku i odbojku, koji se trenutno natkrivaju i imaće adekvatne podloge, a tu je i zatvorena sala za vežbanje u okviru hotela", naglašava Novakovićeva.

Seoska domaćinstva opštine Nova Varoš su, takođe, spremna da prihvate goste koji nameravaju da svoje odmore provedu u seoskom ambijentu, uživajući u udobnosti ruralnih područja.

Kao i do sada, Specijalni rezervat prirode "Uvac", realizovaće edukativne plovidbe - krstarenja uvačkim jezerima za sve ljubitelje beloglavog supa i nedirnute prirode, a na Zlatarskom jezeru se očekuje otvaranje Vizitorskog centra i postavljenje pontonske plaže sa bazenom za decu, kao i teren za odbojku na pesku, dodaje direktorka.

Nova Varoš posetiocima nudi i bogato kulturno-istorijsko nasleđe, svedočanstvo o susretu različitih kultura i religija.

Posebnu dragocenost čine crkve brvnare, nastale kao izraz posebnih uslova života i dokaz stvaralačkih sposobnosti čoveka, a tu su i mnogobrojni manastiri – "Dubnica", manastir "Kozme i Damjana", "Joakima i Ane".

Vekovno prisustvo Otomanske imperije obojilo je ovaj prostor multikulturalnošću, ostavljajući brojne spomenike islamske kulture - džamiju, mezare, ševrdane, a posetioci ljupke varoši mogu uživati i u izložbama Zavičajnog muzeja i umetnicka galeriji "Kvadratura kruga", zaključila je direktorka Turističke organizacije.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam panorama adrenalin park hotel


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.