„Смећарка“ на леду (Фото)

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 18. децембар 2021. године Друштво Коментари

Муке – клизав и неочишћен коловоз, паркирана возила...?!! ( Фото: Д. Гагричић) Муке – клизав и неочишћен коловоз, паркирана возила...?!! ( Фото: Д. Гагричић)

Комуналци су смеће у рукама носили четрдесетак метара, а онда стрепели да не закаче аутомобиле у Улици Филипа Вишњића. Виде ли све ово они који пишу одлуке, доносе наредбе и треба да контролишу...? Нема паркинга, закрчени пролази између зграда.

 Са каквим се мукама сусрећу радници Комуналног предузећа „3. септембар“ у Новој Вароши – сведоче, бар донекле, ове слике, снимљене јутрос, нешто иза седам сати. После утовара смећа - једва су покренули „смећарку“ у Улици Филипа Вишњића (код  солитера, на Браношевцу). 

Најпре су морали да рукама (?!?) ваде смеће из контејнера и да га четрдесетак метара у рукама, кутијама и кесама носе  до возила, чији возач  није смео даље назад  на благој падини, иначе неочишћене улице. На расквашеном снегу и леду нису успели да покрену „смећарку“, која је мало и склизнула према паркираним аутомобилима.

Три контејнера испразнили носећи смеће у рукама и кутијама? Три контејнера испразнили носећи смеће у рукама и кутијама?

Спас је био у пепелу из бурета код кућа испод солитера. Донели су га у великој платненој кеси (или цегеру), истој оној што су приносили смеће. Посули су га лопатама на уклизаном делу коловоза и под точкове...

А мора ли баш овако? Неко ће рећи крива је конфигурација терена, има и куди-камо тежих ситуација и стрмијих улица. Или: комуналцима је то посао, имају заштитну опрему, плаћени су за то...? Изговор увек имамо, а да ли знамо колика им је зарада и да ли ће и догодине и наредних година имати ко то да ради или ће и неки од њих капу у шаке, па преко Златибора?

Пепео су из комшилука донели у – цегеру? Пепео су из комшилука донели у - цегеру?

И виде ли све ово они што пишту наредне и каче одлуке по огласним таблама, што седе у зимским штабовима и службама за одржавање комуналне хигијене, што деклемују извештаје са скупштинске говорнице...?! Има ли ко све то да контролише? Залазе ли овамо, па у Ражишта, Поточило, на Коцељ, Шанац, Кубуровину, Махалу, Вионик...?

Браношевац се пожелео реда и инспектора Браношевац се пожелео реда и инспектора

С друге стране, на снази је забрана паркирања возила у улицма са двосмерним саобраћајем, па и у Филипа Вишњића. Али, власници немају где да оставе аутомобиле, јер су тесни и паркинзи поред зграда, па често долази до неспоразума и сукоба грађана. Најгоре је што су понекад закрчени пролази којима би требало, не дај Боже, да прођу ватрогасци или хитна служба...? О паркинзима нико не мисли, а ћуте и кућни савети, власници кола, апартмана и кућа?! А опет тамбурамо о некој транспарентности у креирању и трошењу буџета?

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

smece parking čišćenje snega


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.