АПЕЛ: очистите снег испред капије Дубнице

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 16. децембар 2021. године Друштво Коментари

Само уска пртина до капије  манастира Дубница  (Фото: Филип Бјелић) Само уска пртина до капије манастира Дубница (Фото: Филип Бјелић)

Шести је дан снежне блокаде, а нико да застане, спусти нож чистача...?!

Да је Дубница чекала на обнову, као на чишћење снега, још би била трњак...?!

Неко ће рећи да је ово шала, злобан коментар новинарског зановеталa или додати: брука и срамота?!

А слике све говоре: прилаз манастиру Дубница у Божетићима са општинског пута првог реда – неочишћен, иако овуда језде камиони и трактори са чистачима снега,  раоницима и другим прикључцима...?! И још нагрнут снег са асфалтног друма, а посетиоци задужбине патријарха Гаврила (истина, ретки у зимским данима) остављају кола на путу.

Чистачи нагрнули и снег са асфалтног пута Чистачи нагрнули и снег са асфалтног пута

Монахиња Алимпија имала је помоћ да лопатом очисти стазу од конака до звника и цркве, па преко порте до капије. И слала је молбе, окретала телефонске бројеве, али нико од возача „тешке механизације“ и оних „свих екипа на терену” да се заустави, већ окрећу главу...!

Пут Нова  Варош – Божетићи у четвртак изјутра Пут Нова Варош - Божетићи у четвртак изјутра

Знам да због неочишћеног снега у селима не сме да се проспе ни литар млека на овој  нашој оскудици и сиротињи! Или, не дај Боже, да неко закасни код лекара...?! Али, данас је шести дан снежне блокаде... А можда има и пречих послова...?

Нема места за паркирање возила посетилаца Нема места за паркирање возила посетилаца

Можда ће се ове слике променити уочи ктиторске славе светиње (26. децембра) и постављања шатре или пред ложење бадњака...?!

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sneg manastir dubnica


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.