Збогом, уске кривине!

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 30. август 2021. године Друштво Коментари

Безбедност - коловоз од 6,5 - 7,5 метара, а пешачка стаза два метра (Фото: Д. Гагричић) Безбедност - коловоз од 6,5 - 7,5 метара, а пешачка стаза два метра (Фото: Д. Гагричић)

Завршена реконструкција првог километра златарског пута после 12 година од прекида радова и након две године градње. Путари „шминкају“ деоницу Браношевац - Милановац, чека се део ограде и расвета. На Милановцу, због спора, „прескочено“ 100 метара пешачке стазе.

Коначно се и ово заврши?! Нема застоја, лакше за возаче, пешаци на стази, безбедни...

Овако, уз олакшање, од средине прошле недеље, говоре возачи, путници и пешаци за деонициу  златарског пута Браношевац – Милановац, дугу један километар.

Ужички „Путеви“ уклонили  су семафор са трасе - после две године радова на проширењу коловоза и градњи пешачке стазе средствима путне привреде Србије. Коловоз је, кажу путари, ширине 6,5 метара, а у кривинама 7,5 метара, док је пешачка стаза од два метра, а ригола 70 центиметара.

Нема више семафора – раскрсница за Махалу и Шанац Нема више семафора - раскрсница за Махалу и Шанац

Пре 12 година је на Милановцу прекинута реконструкција пута Аљиновићи – Нова Варош или како се то у службеној администрацији путара и државе води ова саобраћајница -  путу првог Б реда, број 29. Велики цех плаћен је због недостатка пројекта и нерешених имовинских односа, што је требало да буде  учешће Општине у пројекту који је финансирала Европска банка за развој...

Чекају „црно на бело“ за имовинске односе  на  Милановцу Чекају -црно на бело - за имовинске односе на Милановцу

Пут је од великог значаја за повезивање градова Рашке области и околине, превоз путника и робе, а посебно за туризам златарског краја, па шумарство, пољопривреду и остале гране привређивања.

Финиш - последњи метри асфалта код стадиона Финиш - последњи метри асфалта код стадиона

Према речима инжињера Адмира Пурковића, руководиоца радова, преостале су „ситнице“ и  „шминкање  деонице“. Уз постављање сигнализације, чека се ограда за деоницу изнад Махале, а путари су прескочили изградњу пешачке стазе на Милановцу.

Упозорење возачима да  их може изненадити дивљач Упозорење возачима да их може изненадити дивљач

- Чекамо одлуку Општине (потписан уговор) о решеним имовинским односима  са власницима поседа, па да завршимо стотинак метара пешачке стазе (тротоара) и три стуба за јавну расвету – истиче Сабахудин Козица, директор погона ужичких „Путева“ у Пријепољу.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nova varoš zlatar put


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.