Часови земљописа на Увачким стенама

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 29. август 2021. године Туризам Коментари

Овде је Увац из теснаца излазио у Пуљке (Фото: И. Јелић) Овде је Увац из теснаца излазио у Пуљке (Фото: И. Јелић)

Чекајући уређење стазе, до „Савине столице“ кроз шибље и камењар стижу и малишани.

Прохладан и облачан дан чланови породице Јелић искористили су да се, без бојазни од змија, кроз камењар и шипражје пробију до  „Савине столице“ на вису Срђевица у Дебељи.

Иако им је на који километар, малтене у комшилуку, деца су први пут видела  Златарско језеро. Уз прве часове земљописа на Увачким стенама, за успомену су остале слике са мало познате знаменитости овог краја - „Савине столице“. 

Мештани се надају да ће чувари природе и туристички радници ускоро просећи и уредити стазу до каменог удубљења, налик на столицу, у којој се, по легенди, одмарао светитељ Растко Немањаћ табанајући српским земљама.

Годинама чека уређење стазе - Савина столица Годинама чека уређење стазе - Савина столица

Неопходан је куди-камо мањи напор и трошак од уложеног у градњу видиковца, попрваку пута и путоказе, како би се намерницима омогућио безбедан прилаз. 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

savina stolica uvačke stene časovi zemljopisa


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.