Тоне пут у Драглици

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 08. јун 2021. године Друштво Коментари

Одрон угрозио везу са магистралним путем (Фото: Александар Грујичић) Одрон угрозио везу са магистралним путем (Фото: Александар Грујичић)

Клизиште на путу Дејанова кафана – црква Свете Тројице – засеок Грујичићи на падинама Муртенице. Прорадило старо клизиште у месту Орнице у засеоку Карајанковићи.

На сеоском путу у Драглици, који од кафане „Дејанова зора“ на  магистралном путу Нова  Варош – Ужице води до цркве Свете Тројице на Зборишту и засеока Грујичићи, на падинама Муртенице - одронио се део асфалтног коловоза, па је угрожена безбедност  саобраћаја.

- Клизиште је прорадило у засеоку Карајанковићи, у месту званом Орнице, на 1,5 километар од магистрале. Земља, насип и део асфалтне траке  одронили су се пролетос. Овде  је и раније било одрона у неколико наврата, насипане су десетине камиона тампона - каже  Неђо Грујичић.

Стрепе да се пут не прекине уочи сеоске заветине - Трећих Тројица Стрепе да се пут не прекине уочи сеоске заветине - Трећих Тројица

Уз апел за санацију клизишта и омогућавање сигурног пролаза, мештани кажу да је у непосредној близини бетонски пропуст, који купи воду у време киша, а изнад је брдо и нема површинског извора воде.

- Камион не може да прође, а стрепимо да кише и  клизиште не одсеку засеоке и то уочи сеоске заветине – Трећих тројица (22. јуна), када у село стиже велики број  расељених широм Србије, а и гостију - кажу у Драглици. - Има и алтернативни правац - од Великог моста до цркве, али стрми успон од 50 метара онемогућава прилаз већини возила.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

klizište draglica put tone put


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.