Бањски комплекс „Златар“ добија новог власника

varoske.net ( Ж. Дулановић)) 17. новембар 2020. године Друштво Коментари

РХ Центар Златар РХ центар "Златар", (фото: zlatarinfo.rs)

Бањски комплекс "Златар" коначно ће добити новог власника, потврђено је „Варошким новинама“ у Републичкој дирекцији за имовину. Реч је о Metal Investments Europe doo из Београда који је понудио 2.546.000 eвра, што је за 200.000 евра више од почетне цене.

На недавни одлас о продаји имовине бившег РХ центра „Златар“, четврти по реду, стигле су две понуде, а почетна цена износила је 2.341.995 евра. Прем доступним подацима, делатност Metal Investments Europe doo је производња алуминијума, и део је Metal Investments Limited чије је седиште у Великој Британији .

-Одлука о избору најповољнијег понуђача је донета, али ће Бањски комплекс 'Златар' имати новог власника тек по закључењу уговора и исплати купопродајне цене. У даљој процедури потребно је да Република Србија и Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање, као сувласници, закључе са Metal Investments Europe doo уговор о купопродаји непокретности- каже за „Варошке новине“ Оливера Крстић, самостални саветник у кабинету директора Републичке дирекције за имовину.

Осим Metal Investments Europe doo , понуду на оглас објављен средином октобра доставио је и Stan Projekt doo из Београда. Поред комплекса објеката укупне површине 12.298 квадратних метара, предмет продаје је и више од осам хектара земљишта на најлепшем делу планине. Први оглас за продају објављен је у октобру прошле године и тада је почетна цена износила 3,9 милиона евра, на колико је и процењена вредност имовине.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

rh centar zlatar prodaja


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.