Пожар на депонији Стањевине локализован, у току пресипање тампоном

glaszapadnesrbije.rs 17. новембар 2020. године Екологија Друштво Коментари

Депонија Стањевине, фото: Глас западне Србије Депонија Стањевине, фото: Глас западне Србије

Пожар на депонији Стањевине је локализован и у току је пресипање депоније тампоном. Због густог дима, видљивост је смањена на свега десет метара, па припадници полиције регулишу саобраћај.

До сада је преко 450 кубика земље насуто на депонију. У помоћ су притекли и из „Србијашума” чији камиони и људство су укључени у ову акцију, а Путеви Ужице су обезбедили багер за ископ земљишта.

„Еколошки проблем депоније Стањевине је ескалирао. Ми смо стратешко јавно предузеће које је техничко и кадровске опремљено за ванредне ситуације и нисмо могли немо да посматрамо овакав инцидент, јер смо опредељени за заштиту животне средине и радо смо се одазвали. Ми овде живимо и радимо а гушимо се у диму. Део механизације и људстава смо пребацили на депонију уз дозволу дирекције да заједнички санирамо овај проблем док се не реши”, рекао је директор „Србијашума” СГ Пријепоље Горан Токовић.

Функционери Пријепоља, локализација пожара  на  депонији Стањевина

Члан Општинског већа Зоран Петрић каже да од јуче ујутру Пријепоље не живи због дима и загађености. „Ово је еколошка катастрофа не само за наш град него за читаву околину. Од јутрос смо у акцији и поред ова два предузећа од којих смо добили помоћ ту је и фирма `Тргошпед` која нам је уступила два камиона. Међутим нећемо успети све данас да завршимо јер је огромна повшрина коју је захватила ватра. Ситуација је овде непредвидива, сваких двадесетак минута на другом месту избије пожар”, казао је Петрић.

ГЗС

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zapalila se deponija stanjevine lokalizovan požar


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.