Шире коловоз на 6,5 метара (Фото)

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 08. новембар 2019. године Друштво Коментари

Проширење и пешачке стазе на траси Браношевац - Милановац Проширење и пешачкa стазa на траси Браношевац - Милановац (foto: Д. Гагричић)

На деоници пута Браношевац – Милановац започело бетонирање 540 метара конзолних објеката – проширења пута и пешачке стазе.

У петак су у неколико наврата нешто дуже трајали застоји на деоници регионалног (државног) пута Нова Варош - Сјеница  због бетонирања једне кампаде  проширење дела пута и пешачке стазе.

- Пут се проширује на  6,5 метара (са две траке по 3,25) док ће у кривинама  ширина  бити до осам метара – каже грађевински инжењер Адмир Пурковић  из пријепољског погона ужичких „Путева“.- Пешачка стаза гради се  са доње стране и у њој су цеви за каблове, док је на горњој страни дренажа.

  Путари су подигли   220 кубика габионских зидова, високих и пет метара, а пројектом је предвиђено  још 230 кубика испод кућа на Милановцу (пре скретања за Шанац). 

Истовар бетона из мешалице у потпуности зауставља саобраћај Истовар бетона из мешалице у потпуности зауставља саобраћај

У деоницу пута од једног километра уградиће се, према речима Пурковића, 1.500 кубика бетона. Најтежи део посла је изградња такозваних конзолних објеката (проширење и стаза) у дужини од  540 метара, на три деонице трасе (у кривинама испред и иза садањих радова). Због специфичности посла – ископи, армирање, бетонирање, битуменска заштита, радови се изводе по кампадама од 23 метра и трају нешто дуже него што то очекују возачи.

Две траке по 3,5 метара, а у кривинама пут од осам метара Две траке по 3,5 метара, а у кривинама пут од осам метара

На траси, која је на 1.100 метара надморске висине, путари ће, кажу, радити док их не прекину киша, мразеви или снег и  наставии напролеће. Најављено је да ће зимус саобраћај тећи у две траке, без семафора.

Припремни радови за нову конзолу и пешачку стазу Припремни радови за нову конзолу и пешачку стазу

На траси немају овлашћења да говоре о роковима, већ упућују на инвеститора – „Путеве Србије“. Исти извођач  је реконструисао деоницу пута Аљиновићи – Милановац  пре осам (или, можда,  коју годину више) кад  су прекинути радови, јер на последњем километру Општина Нова Варош није испунила  обавезе (пројекат и друго) према међународном кредитору и државном предузећу. Касније је морао да се мења пројекат...

Изградња пута У зидове уграђено 220, а треба 560 кубика камена

Семафор и радови са застојима док време дозволи Семафор и радови са застојима док време дозволи

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.