Нови инвестициони ветрови дувају на Златару

ppmedia.rs 11. новембар 2019. године Туризам Коментари

Златар све атрактивнији за инвеститоре, фото: www.ппмедиа.рс А.Ровчанин Златар све атрактивнији за инвеститоре, фото: www.ппмедиа.рс А.Ровчанин

Златар – На популарним српским планинама владају неки нови инвестициони ветрови, који су донели и вртоглави раст цена земљишта. Тако на Златару данас један ар плаца вреди и до 10.000 евра, а на Златибору и свих 100.000 евра. То је више од земљишта на коме се налазе куће по Београду, а које на плацу од 2-3 ара могу да се купе за 150.000 евра.

На Златару, изнад Нове Вароши, никад се није више градило, а и интересовање за плацеве је незапамћено. Цене достижу и до 10.000 евра за ар земље на најатрактивнијим локацијама. Најјефтинији плацеви, које су власници до пре неколико година нудили по багателним ценама, сада коштају око 3.000 евра. На некада неискоришћеном земљишту полако ничу читава туристичка насеља, а само ове године изграђено је, или је започета градња, између 40 и 50 вила и апартманских зграда.

Vojkova zgrada u  izgradnji/ 2019.

Brvnarice na Zlataru u izgradnji / 2019.

На најпримамљивијем делу Златара више нема парцела на продају, које су током актуелне “навале” купаца продати за најмање 5.000 евра.

Kако кажу поједини грађевински предузимачи, на Златару се последњи пут масовно градило 2008. године, али ни приближно као сада. Наводно се очекује да би цена земљишта на овој планини могла још да расте.

Златар располаже са 1.500 лежаја у приватном и хотелском смештају, а куће на овој планини могу се данас купити за 40-50.000 евра, док се апартмани продају по цени од 1.000-1.500 евра по квадрату.

Блиц и ПП Медиа

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.