Промоција романа „Рат и мир капетана Река“

zlatarinfo.rs 19. јун 2019. године Друштво Коментари

Knjiga

У Библиотеци „Јован Томић“ за петак (21. јуна) у 20 сати, заказана је промоција романа „Рати мир капетака Река“ Буда Симоновића, новинара и писца из Подгорице.

Роман је сведочанство  о Амиру Реку, некадашњем капетану ЈНА, који је крајем јуна 1992. год. као командант 43. дринске бригаде војске БиХ у Горажду, заложио главу и спасио четрдесет четворо Срба из оближњег села. Учинио је то само три дана пошто му је из његовог родног села стигла вест да су му припадници паравојне полиције Републике Српске убили мајку, деду и пет најближих рођака.

О књизи говоре: аутор Будо Симоновић, песник Слободан Вучинић и ПеткоГујаничић,  професор У програму ће, како најављују из Библиотеке, учествовати и главни јунак -  Амир Реко. 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.