Пријепољски колапс: неиспуњена обећања, хапшења и афере, зашто су грађани незадовољни?!

glaszapadnesrbije.rs 19. јун 2019. године Политика Друштво Коментари

Град Пријепоље, фото: ГЗС Град Пријепоље, фото: ГЗС

Када је у питању подручје западне Србије можда ниједину власт коју воде напредњаци не прате толике афере и противречности као што је то у Пријепољу.

Бројна неиспуњена обећања, колапс у граду, афере па чак и хапшења руководећих људи који су кадровска решења чудне коалиције у којој се не зна више ко је ко и ко одакле долази, обележили су мандат Драгољуба Зиндовића.

Све је кренуло са фотељама петобрзинкама које су у његов кабинет стигле неколико дана пре ,,рока“ али та скоро милионска набавка је изгледа најмања штета у односу на неке друге. Читаво Пријепоље брујало је о реконструкцији општинске зграде а и нови прозори на Центру за социјални рад плаћени су као суво злато. Грађани су бесни због саобраћаног лудила изазваног затварањем моста у Шарампову, чија је обнова требало да буде завршена пре годину, али се још није макло од почетка. Разлог: изабрани пројектант који је радио пројекат није узео праве параметре јер се испоставило да је обим радова три пута већи, па све мора наново.

Депонија је постала симбол града на Лиму, а и ту се није мрднуло даље од обећања која су дата управо на сметлишту, где је добијено можда највише гласова.

Коалиција за не дај боже

Напредњаци који предводе власт тешко ће догурати било где у оваквом саставу. Одбор је одавно у фази распада док се централи достављају улепшани узвишени циљеви иако у стварности нису били у стању да напуне три аутобуса. Многи људи, привредници и угледне личности дигли су руке или дистанцирали од партије за чији долазак на власт су се жестоко залагали.

Оно мало људи са имиџом највероватније ће бити отерано јер по старом рецепту Зиндовић мора остати сам и једини кандидат у окружењу климоглаваца.

Тако се једном спасао када је био већ смењен, али СНС је ипак то прећутао да би избегао бруку.

Један од познатих лекара и директор болнице, др Зоран Дробњак, одавно је на листи за одстрел из СНС - а јер би вероватно био озбиљна конкуренција локалном шерифу обзиром на углед у народу. Тако се из табора дрвосеча муњевито шири прича да је напустио, да оснива групу грађана, а вероватно ће бити још сплетки.

Са друге стране ни Зиндовићеви партнери у власти не могу се похвалити некаквим рејтингом. Станко Кијановић још народу није ни покушао да објасни како и где су отишли новци од поплава, док се Самир Тандир изгледа омрсио са халал сертификатом и теткином телевизијом па се ућутао. СДА и њихови челници партије јасно су рекли шта мисле о Србији и Пријепољу. Остали су и сами свесни да им се ближи крај политичке каријере. О Милану Гачевићу и његовом фолклорном србовању, одавно се збијају шале и вероватно ће у Вељино крило поново. Своје је увалио на државне јасле, асфалт је стигао до ливаде, мало ли је...?

Све у свему, тужна слика једног предивног града чији симбол је постала депонија, у којем се правни систем и судске одлуке прегласавају у Скупштини, у којем су повратници из ћелије и даље високи функционери...

ГЗС /ПП Медиа

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.