Успешан лов на предаторе

glaszapadnesrbije.rs 22. фебруар 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Ловци Нове Вароши и Прибоја, секција Рутоши и Кратово са гостима из бројних места Србије у суботу су организовали Лов на предаторе, али и ловачко дружење. Учешће је узело близу 150 ловаца, из ове две општине, али и Златибора, Јагодине, Пријепоља, Аранђеловца...

Уз дружење и улов је био добар, одстрељени су дивља свиња, шакал и лисица. 

Они нису само ловци, већ и љубитељи природе и чувари ових простора, одгајивачи дивљачи. Зборно место је било код школе у Рутошима. Сви су тачни, а многи дошли и пре назначеног рока и расположени, наздравља се српском мученицом, за здравље и добар улов, али и пусти песма из грла овдашњих горштака.

Lov na predatore

После договора и поруке организатора, и фотографија за успомену, а онда све екипе на терен по плану, а и она радна, неки би рекли и најважнија, одмах се латила посла, да гулаш буде готов кад се војска врати.

Био је ово лов на предатора да се покрену штеточине, које су последњих месеци доста правиле проблеме мештанима околних села. Зато су ове суботе на нишану учесника ове акције углавном били, вук, шакал, лисица па и дивља свиња. Ловци се нису обрукали, пао је шакал, лисица а онда је дивља свиња.

Најстарији међу ловцима Милојко Колашинац из Соколове каже да је у овом друштву и најсталоженији.

Најстарији ловaц Милојко Колашинац, фото: Принтскрин Најстарији ловaц Милојко Колашинац, фото: Принтскрин

„Рука ми се још увек не тресе, поглед добар и зато сам устрелио, а била је и лепа екипа, све момци млади, као синови, добро су ме слушали, лепо смо је опколили и зато смо је и устрелили", наводи Колашинац.

Јовица Тајевић из Радојиња устрелио је лисицу наводећи да је скоро почео да се бави ловом и да му је сем одстрела битно и друштво.

Јовица Тајевић, фото: Принтскрин Јовица Тајевић, фото: Принтскрин

Милосав Пејатовић из Пријепоља каже да је први пут уз ловачку срећу одстрелио шакала. 

„Не би ни знао да нису рекли да их има, мислио сам да је лисица", каже Пејатовић.

Милосав Пејатовић, фото: Принтскрин Милосав Пејатовић, фото: Принтскрин

Након вишечасовног лова, дружења и уживања на свежем, сунчаном и топлом дана за ово доба године, следи нови збор на почетном месту, код школе у Рутошима, где уз ловце стижу и драги гости. Од челника локалне самоуправе ту је био заменик председника општине Нова Варош, Бранко Бјелић и председник СО Нова Варош, Мића Зорић иначе генерални директр Златарпласта, који између осталог производи, кажу упућени и одличне ловачке чизме.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.