Поднета кривична пријава против директорке Центра за социјални рад

ppmedia.rs 22. фебруар 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Санџачка демократска партија у Пријепољу поднела је кривичну пријаву против директорке Центра за социјални рад Сабире Хаџиавдић због основане сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Њој се пријавом на терет ставља незаконита набавка новогодишњих поклон пакетића, набавка и уградња прозора и израда акта о процени ризика и обезбеђењу лица, имовине и пословања Центра за социјални рад. Кривична пријава поднета је и против других лица који су учествовали у незаконитом стицању материјалне користи. Детаље пријаве представници ове партије изнели су медијима на конференцији за новинаре.

Детаље из кривичне пријаве о сумњивој набавци новогодишњих поклон пакетића новинарима је пренела одборница Самира Ћосовић. Она ја казала да је у пријави између осталог изражена сумња да су пакетићи плаћени вишеструко скупље од тржишне цене, да нису садржали све артикле предвиђене јавном набавком те да их је преузело лице које није запослено у Центру за социјални рад и да један број преузетих пакетића није испоручен корисницима Центра.

– Ти поклони су плаћени 3 хиљаде динара, а да нико од запослених није могао да види спецификацију садржаја поклона јер је уз њих само стигао рачун на којем пише поклон пакет. На рачуну за поклон пакете види се име и презиме лица које је преузело пакете и које нема било какве везе са Центром за социјали рад. Према нашим сазнањима није псотојала никаква стручна комисија за одабир садржаја поклона већ је то директорка лично бирала и сама уговарала посао. Нама су се јавили родитељи који су сликали и написали шта је садржао пакет а поседујемо и списак артикала које је садржао поклон пакет. Провером код трговаца утврдили смо да је реална цена пакета износила 900 динара а не три хиљаде колико су они плаћени – казала је између осталог одборница Самира Ћосовић.

SDP- prijave

Изудин Шантић се осврнуо на израду акта о процени ризика и обезбеђењу лица и имовине које је за потребе Центра за социјални рад израдила једна београдска фирма. Поред тога што ова социјлна установа није имала потребу за израдом овог документа он је плаћен вишеструко скупље од реалне цене због чега је Центар за социјални рад оштећен, казао је Шантић.

– Ми смо се обратили једној релевантној агенцији у Београду која се бави израдом поменутих аката и дошли до информације да та израда кошта око 139 хиљада динара, што значи да је по овом основу буџет општине оштећен за близу пола милиона динара – нагласио је Шантић.

Председник ОО СДП у Пријепољу Есад Хоџић на конференцији је говорио о томе какоје Центар оштећен приликом набавке и уградње прозора на овој установи, као доказ за то новинарима је показао четири понуде са истом спецификацијом уграђених материјала и прозора на згради Центра за социјални рад које су биле вишеструко ниже од оних које је ова установа набавила.

– Добили смо понуду од фирме из Пријепоља на 58 хиљада динара, затим од фирме из Ужица на 55 хиљада, фирме из Новог Пазара 52 хиљаде и фирме из Чачка на 50 хиљада динара са урачунатим порезом и уградњом. Значи из свега приложеног види се да је Центар за социјални рад оштећен на овој набавци – каже између осталог Хоџић.

Из ове странке изразили су наду да ће тужилаштво и надлежни државни органи брзо реаговати и расветлити цео случај. Такође најављено је и да ће о овом догађају упознати државно руководство на челу са председником Србије.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.