Počela dvodnevna „Telenor trka preživljavanja“ na Zlataru

blic.rs (Ž. Dulanović) 02. октобар 2015. године Друштво Коментари

Ucestvuje 170 takmicara iz Srbije i regiona Učestvuje 170 takmičara iz Srbije i regiona (foto: Ž. Dulanović)

Na planini Zlatar kod Nove Varoši jutros je počela sedma  „Telenor trke preživljavanja“ koju „Wild Serbia“ iz Beograda prvi put organizuje u jugozapadnoj Srbiji. Oko 60 ekipa sa preko 170 takmičara iz Srbije i regiona boriće se u naredna dva dana da prežive u surovim planinskim uslovima.

Svoju granicu izdržljivosti, učesnici trke će u nepreglednim četinarskim šumama Zlatara testirati u  dve takmičarske kategorije- „Opstanak“ i „Avantrura“, kao i u kategoriji „Porodica“ koja je revijalnog karaktera.

Na startu trke preživljavanja 60 ekipa (foto: Ž. Dulanović) Na startu trke preživljavanja 60 ekipa (foto: Ž. Dulanović)

U zavisnosti od kategorije, takmičarska staza je duga 10, 35 i 60 kilometara.

-Takmičari koji su u avanturuju krenuli sa minimum opreme, koja je određena pravilima trke, a tokom boravka u planini moraće sebi da naprave sklonište ukoliko ne žele da noć provedu pod vedrim nebom, kao  i da zapale vatru da se ugreju na planinskoj studeni. Sa sobom nose svega pola litra vode i hraniće se onim što pronađu u prirodi. Oni imaju i zadatak  da u šumi pronađu kontrolne tačke koje nisu markirane niti obeležene na mapi koju nose– objašnjava Ivan Ivković iz organizacionog odbora.

Poslednje pripreme pred odlazak u planini (foto: Ž. Dulanović) Poslednje pripreme pred odlazak u planini (foto: Ž. Dulanović)

Na cilj koji se nalazi na prostoru između hotela „Panorama“ i „Zlatarski zlatnik“ na Babića Brdu prvi takmičari stići će sutra, u subotu, oko 15 sati. Nakon noći provedene u divljivni, čekaće ih gulaš koji za njih ovde kuvaju opština Nova Varoš i Turističko-sportski centar „Zlatar“.

Moraće da sebi obezbede vatru i smeštaj - sa jedne od predhodnih trka (foto: Wild Serbia) Moraće da sebi obezbede vatru i smeštaj - sa jedne od predhodnih trka (foto: Wild Serbia)

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

wild serbia telenor trka preživljavanja


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.