Јадовник: Маратонци на стази од 111 километара

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 04. август 2015. године Друштво Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Стазе воде преко атрактивних предела Јадовника 

Промотивно-туристичка трка на четири стазе 22. и 23. августа. У организацији Удружења грађана „Јадовник оаза нетакнуте природе“ 22. и 23. августа одржаће се „Јадовнички ултра маратон“.

- Први промотивно-туристички маратон имаће четири трке – на стазама од 111, 66, 22 и 11 киломатара, уз учешће такмичара у три категорије старости, са преко 18, 40 и 50 година у женској и мушкој конкуренцији – каже Вјекослав Јоксимовић из Удружења које приводи последње припреме да дочека љубитеље природе.

Висораван „заборављене планине“ на југозападу Србије Висораван „заборављене планине“ на југозападу Србије

Старт и циљ су испред Дома културе у Пријепољу, на надомрској висини од 430 метара. Маратонци ће се у две најдуже трке попети на Катунић, највиши врх Јадовника са 1.734 метра. Такмичари ће прећи атрактивне пределе, од Лима, водопада Сопотнице и Милаковића са Тичјим Пољем, једном од последњих етно-оаза, па преко Горачића, до Милошевог дола и клисуре Милешевке. Најдужа стаза (од 111 километара) биће отворена 36 сати.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

lim jadovnik maraton sopotnica 111 km


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.