Споменик војводи Бојовићу без цвећа

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 04. август 2015. године Друштво Коментари

Немар и заборав земљака и потомака Празне жардињере, осушени грмови украсног шибља (Снимио Р. Прелић)

Немар и брука Нововарошана у одржавању белега славном земљаку.

Крај белега подигнутог у Новој Вароши славном земљаку – војводи Петру Бојовићу, летос није засађена ни једна ружа или цвет?! Као и пре две године – остале су празне жардињере, а осушило се и неколико грмова украсног шибља у доњем пољу постамента.

У Дирекцији за изградњу правдају се да у низу обавеза нису стигли да оплемене овај простор, а онда су дошле врућине и суша.Грађани немају оправдања за немар и бруку у одржавању споменика на тргу који носи име команданта Прве армије у пробоју Солунског фронта крајем Великог рата.

Немар и заборав земљака и потомака Немар и заборав земљака и потомака

Збијајући шале, градски шерети шаљу СМС поруке као (за)клетве - „Дабогда нам све цветало као руже...“. Други, пак, имају дилему: да ли би војвода, да је знао какве ће овде имати потомке, за живота оставио аманет да га не враћају у бронзи у завичај?!

Из Туристичко-спортског центра „Златар“ недавно су са скупштинске говорнице најавили обиман програм и бригу о цвећу у граду, те такмичења за најуређеније баште, дворишта, балконе...Хвале се и крупним бројкама посетилаца града, посебно у време „Златарфеста“! А колико је њих објективом фотоапарата или камера, па и ТВ камера, бележило ову ружну „ситницу“ на Тргу, као и празне жардињере испред Дома културе или на другим локацијама?

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

trg vojvode petra bojovica cvece


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.