Асфалт из џепа

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 06. август 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Мештани и земљаци дреше кесу – радови у Божетићима

Акција солидарности у изградњи засеочких путева на падинама Златара, Муртенице и Јавора. Милија Зорић из Чачка даровао 600.000 динара, а Лазар Виторовић из Француске 8.000 евра.

У засеоцима на падинама Златара, Муртенице и Јавора у току је акција солидарности мештана, али и њихових земљака расутих по Србији и белом свету да, уз помоћ општине, макадамске путеве са локвама и блатом, замени - асфалт.

- Дојадило, бре, да стално поправљамо пут и насипамо тампон, а удари вода и све однесе у поток. Решили смо да одрешимо кесу, колико ко може, па да до кућа стижемо асфалтом – казује Милисав Мандић из Вилова, где су прикупили 550.000 динара, а општинска Дирекција за изградњу издвојила 1,3 милиона динара, па се пружила асфалтна трака од 550 метара.

У селу Божетићи су, захваљујући највише дару Милије Зорића из Чачка од 600.000 динара, добили 1,2 километара савременог коловоза. Из џепа су за асфалт издвојили и у засеоку Поповићи у Комаранима, сличну акцију воде и њихове комшије Џоковићи,Тољићи и Брзаковићи, као и Љујићи и Колашинци у Бистрици.

Родни крај не заборавља Белоречанин Лазар Виторовић на раду у Француској: пре неколико година је адаптирао оронули задружни дом у селу под Муртеницом, а летос даровао 8.000 евра за асфалтирање старог сеоског пута.

- Где год се мештани договоре и организују – излазимо им у сусрет. На њихов динар, према одлуци Управног одбора Дирекције за изградњу и општинског руководства издвајамо два динара, а негде и више за нове инфраструктурне објеката – истиче Мирољуб Шапоњић, директор Дирекције. - Тако ћемо ове године у селима, уместо 3,5, изградити пет киломатара путева, а подржавамо и гардњу водовода у Амзићима, Дрмановићима и Дебељи.

ЗАПОСТАВЉЕНИ ПУТЕВИ

У неким селима замерају општинској власти што се понаша као један стари (црногорски) владар који је говорио: „Ко има – дај му!“. Наиме, у Кућанима или Љепојевићима, селу са највећом пољопривредном производњом у општини, љуте се што се асфалтирају „путићи“ и кратке деонице, а занемарени су општински путеви првог реда. Возачи су огорчени што је у лошем стању и закрпама главни општински пут Нова Варош – Акмачићи – Растоке.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatar javor murtenica milija zorić lazar vitorović putevi asfalt miroljub šaponjić direkcija za izgradnju


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.