Асфалт из џепа

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 06. август 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Мештани и земљаци дреше кесу – радови у Божетићима

Акција солидарности у изградњи засеочких путева на падинама Златара, Муртенице и Јавора. Милија Зорић из Чачка даровао 600.000 динара, а Лазар Виторовић из Француске 8.000 евра.

У засеоцима на падинама Златара, Муртенице и Јавора у току је акција солидарности мештана, али и њихових земљака расутих по Србији и белом свету да, уз помоћ општине, макадамске путеве са локвама и блатом, замени - асфалт.

- Дојадило, бре, да стално поправљамо пут и насипамо тампон, а удари вода и све однесе у поток. Решили смо да одрешимо кесу, колико ко може, па да до кућа стижемо асфалтом – казује Милисав Мандић из Вилова, где су прикупили 550.000 динара, а општинска Дирекција за изградњу издвојила 1,3 милиона динара, па се пружила асфалтна трака од 550 метара.

У селу Божетићи су, захваљујући највише дару Милије Зорића из Чачка од 600.000 динара, добили 1,2 километара савременог коловоза. Из џепа су за асфалт издвојили и у засеоку Поповићи у Комаранима, сличну акцију воде и њихове комшије Џоковићи,Тољићи и Брзаковићи, као и Љујићи и Колашинци у Бистрици.

Родни крај не заборавља Белоречанин Лазар Виторовић на раду у Француској: пре неколико година је адаптирао оронули задружни дом у селу под Муртеницом, а летос даровао 8.000 евра за асфалтирање старог сеоског пута.

- Где год се мештани договоре и организују – излазимо им у сусрет. На њихов динар, према одлуци Управног одбора Дирекције за изградњу и општинског руководства издвајамо два динара, а негде и више за нове инфраструктурне објеката – истиче Мирољуб Шапоњић, директор Дирекције. - Тако ћемо ове године у селима, уместо 3,5, изградити пет киломатара путева, а подржавамо и гардњу водовода у Амзићима, Дрмановићима и Дебељи.

ЗАПОСТАВЉЕНИ ПУТЕВИ

У неким селима замерају општинској власти што се понаша као један стари (црногорски) владар који је говорио: „Ко има – дај му!“. Наиме, у Кућанима или Љепојевићима, селу са највећом пољопривредном производњом у општини, љуте се што се асфалтирају „путићи“ и кратке деонице, а занемарени су општински путеви првог реда. Возачи су огорчени што је у лошем стању и закрпама главни општински пут Нова Варош – Акмачићи – Растоке.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

Oznake: zlatar javor murtenica milija zorić lazar vitorović putevi asfalt miroljub šaponjić direkcija za izgradnju


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.