Пријепоље: Нема рецепата, пацијенти принуђени да купују лекове

glaszapadnesrbije.rs 30. јун 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

У пријепољском Дому здравља нема рецепата тако да су пацијенти принуђени да купују лекове упркос томе што могу да их добију бесплатно. Цане Ружић, који је поломио ногу пре двадесетак дана каже да је јутрос био у овој здравственој установи како би примио терапију, међутим, тамо су му рекли да мора отићи у апотеку да би се снабдео неопходним медикаментима.

"Поред тога имам и проблема са срцем, па су ми, такође казали да морам купити лекове. Изгубио сам посао пре две деценије, једва прехрањујем породицу, још сада треба да купујем таблете које се иначе не плаћају", рекао је он данас Гласу западне Србије.

Директор пријепољског Дома здравља, Хасиб Хајдаревић потврдио је данас Гласу западне Србије да нема рецепата за издавање лекова.

"Здравствени центар Ужице, под чијом смо ингеренцијом, је у блокади тако да не можемо да извршимо никакву набавку", казао је он.

Према речима Данијеле Васиљевић из ужичког Здравственог центра задужене за односе са јавношћу, рецепата нема довољно, али се свакодневно шаљу Домовима здравља које ова установа покрива. Она је прецизирала да је ЗЦ блокиран са 18,6 милиона динара и додала да Влада још увек није отворила наменски рачун помоћу којег би се спроводиле набавке.

"Обавили смо разговоре са надлежнима из Министарства здравља и очекујемо решавање овог проблема. Ићи ће се у правцу деблокаде рачуна", рекла је она за Глас западне Србије, али није могла да прецизира на који начин.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.