Нова Варош: Фонд ПИО одлучио да изнајмљује непокретности

ekapija 30. јун 2015. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo

Управни одбор Фонда ПИО усвојио је данас измене и допуне Правилника о располагању непокретностима тог фонда, као и одлуку о закључењу Уговора о пословној сарадњи са Туристичко-спортским центром "Златар" из Нове Вароши.

Прва одлука је донета с циљем стварања могућности за покретање привредног развоја превасходно неразвијених подручја, као и стварања материјалних претпоставки за рационално располагање непокретностима, а без додатних улагања средстава фонда.

Измене Правилника подразумевају да организације, чији су оснивачи органи државе, покрајине, јединице локалне самоуправе или друге организације, углавном се налазе у неразвијенијим деловима Србије и све чешће од Фонда траже закуп тих непокретности.

Непокретностима Фонда се, према Правилнику, сматрају земљиште, пословне зграде, и просторије, стамбене зграде и станови, гараже, и гаражна места и други објекти изграђени, купљени и на други начин прибављени простори.

Уговор о пословној сарадњи са Туристичко-спортским центром "Златар" предвиђа да се тај објекат да на коришћење на период од десет година, почев од дана његовог закључења.

Предвиђено је да "Златар" обави радове на инвестиционом одржавању, односно санацију, реконструкцију и адаптацију непокретности на Златару у вредности од 1, 2 милиона евра.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

tsc zlatar fond pio


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.