Пријепоље: Масовни помор пчела

glaszapadnesrbije.rs 30. јун 2015. године Пољопривреда Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija

У пријепољском селу Јабука уништено је око 400 кошница пчела, изјавио је новинарима председник удружења пчелара "Пријепоље", Мирсад Хоџић. Он је изразио сумњу да је до помора пчела дошло због неконтролисаног прскања житарица у том крају. Пчелар Хајрудин Капиџић каже да му је страдало око 40 кошница.

"Случај је пријављен полицији и надлежним инспекцијама које су излазиле на терен. Углавном су угинуле пчеле излетнице, а сва друштва која су била на испаши на Јабуци су веома ослабљена", рекао је он данас Гласу западне Србије.

Капиџић је истакао да су ветеринарски инспектори узели узорке мртвих пчела како би се утврдио узрок угинућа, а штета се, према његовој оцени, мери милионским износима.

"Данас би требало да на терен изађу фитосанитарни инспектори из Ужица да обиђу парцеле за које се сумња да су прскане препаратима који су изазвали помор пчела", закључио је Капиџић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

prijepolje pcele pcelarstvo hajrudin kapidžić mirsad hodžić


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.