Нова Варош: Подршка директору Ћировићу

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 28. март 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Инспекција и министар завели ред – Техничка школа

Министар просвете сменио Школски одбор Техничке школе после ујдурме и вишенедељне блокаде рада

Министар просвете Срђан Вербић сменио је Школски одбор Техничке школе у Новој Вароши  и именовао привремени орган управљања, који је на првој седници донео решење о избору   Миливоја Ћировића за директора.

Ово је епилог вишемесечне процедуре избора директора  и ујдурме локалне власти на чијем су челу напредњаци. Наиме, најпре је Одбор 26. децембра прошле године поверио Ћировићу други мандат, а затим сагласност дао и министар, али је Скупштина општине „на пречац“  незаконито сменила троје „непослушних“ чланова  Школског одбора. На три седнице пет чланова  Одбора  је бојкотовало заседања, па је недостајао кворум за доношење коначног решења. 

На страну  колектива са 43 запосленa стала је просветна инспекција Школске управе у Ужицу, указујући на незаконитости и довођење у питање рада школе, па је  затражила да министар донесе привремене мере.Просветари су након  месец дана закашњења  у петак примили први  део фебруарске  плате.

Прочитајте још и Нова Варош: Плате чекају министра

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.