„Варошке“ смениле „Златарске“

zlatarinfo.rs (Д. Гагричић) 22. фебруар 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Новинари власници листа, први пут у читавом крају

Нови локални лист излази уз дотације из буџета Општине. „Златарске новости“ угашене после 34 године и 730 бројева

После 730 бројева „Златарских новости“ за 34 године излажења, овај локални лист замениле су „Варошке новине“. Уз колорну прву и задњу страну, новина је да су оснивачи и власници листа – троје новинара, што је први случај у читавом крају.

„Златарске“ су, као општинско гласило, приватизоване 2007. године, али је купац из Београда одавно дигао руке јер су новине, што народ каже, „голе к'о црквени миш“, па су се запослени довијали и намицали средства за 15-дневно излажење. У редакцији „Варошких“ кажу да троје новинара, са стажом од 14-28 година, наставља традицију „Златарских“, информишући читаоце о збивањима и приликама у крају, али од недавно припрема и информације за општински Инфо канал на кабловској ТВ. 

- Из општинске касе смо у прошлој години месечно добијали 140.000 динара, што није било довољно за три минимална лична дохотка.Очекујемо расподелу овогодишњих средстава од три милиона динара намењених информисању.Због сиромаштва и смањења привредних активности и броја становника све су мање могућности за приход од огласа - истиче Дана Шуњеварић, директор и главни и одговорни уредник „Варошких новина“, додајући да редакција настоји да, уз промене у ликовноој опреми и квалитету штампе, обогати садржаје на страницама.

Ускоро расподела три милиона динара намењених информисању – Нова Варош Ускоро расподела три милиона динара намењених информисању – Нова Варош

Поред локалног листа, град има приватну станицу „Радио-Златар“, а подручје општине није покривено информативним програмом ни једне локалне или регионалне ТВ станице. Грађани истичу да је велики недостатак што су одвојени од Ужица и лишени информација из своје матице и администартивног и привредног центра Златиборског округа, као и из општина Чајетина, Ариља и Ивањица, на који су готово свакодневно упућени.

Пета адреса

Локане новине су на петој адреси од првог броја у септембру 1980. године.Сада је Редакција компјутере добила од донатора, а Општина је дала канцеларију поред пријавнице и портирнице у згради СО, у Карађорђевој улици.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

varoske novine dana šunjevarić zlatarske novosti


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.