ДСС: Опасне лажи Сулејмана Угљанина

zlatarinfo.rs (Д. Гагричић) 22. фебруар 2015. године Политика Друштво Коментари

Zlatarinfo logo ДСС

Окружни одбори Демократске странке Србије Рашког и Златиборског округа најоштрије осудили говор мржње и ратнохушкачке изјаве Сулејмана Угљанина, као и  позив НАТО пакту за окупацију Србије

Окружни одбори Демократске странке Србије Рашког и Златиборског округа  у недељу су најоштрије осудили, како је истакнуто у саопштењу упућеном медијима -  говор мржње и ратнохушкачке изјаве Сулејмана Угљанина изречене на митингу у Новом Пазару.

- Те тврдње о наводној дискриминацији и угрожености Бошњака су неиситините и измишљене. Да Бошњаци уживају сва права и да су равноправни грађани Републике Србије најбоље знају они сами и ми, Срби који са њима живимо у Рашкој области.Овакве тврдње за циљ имају дестабилизацију државе Србије и уносе немир и забринутост међу све грађане Рашке области – наглашава се у саопштењу.

Истичући да је посебно опасна Угљанинова изјава о НАТО пакту, која суштиниски представља позив за окупацију Србије или, поред Косова, још једног дела њене територије, два одбора  ДСС  су најавила да очекује адекватну реакцију надлежних државних органа.

- Највећи проблем Рашке области су катастрофална економска и социјална ситуација, сиромаштво и глад који се шире, који једнако угрожавају и Србе и Бошњаке и због чега се и једни и други убрзано исељавају из ових крајева.Стога ДСС позива Владу Републике Србије да преузме хитне мере за економски опоравак Рашке области – апелују окружни одбори Рашког и Златиборског округа.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

politika


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.