Кокин Брод зове екологе

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 13. јун 2023. године Друштво Коментари

Ружне слике одлазе у свет - Златарско језеро (Фото: М. Бошњак) Ружне слике одлазе у свет - Златарско језеро (Фото: М. Бошњак)

Апели да се очисти Златарско језеро од отпадака уз брану и заштити бисер краја. Жалбе и да свакодневно стрепе од одрона стена и дрвећа на магистралу.

Многи су једва дочекали да виде Златарско језеро пуно „к'о око“. Пролазници и по киши застају крај магистрале и мотела или одлазе на брану ХЕ „Кокин Брод“ да сликају. У свет одлазе фотографије модрозелене површине и крајолика, али и ружне слике тона смећа уз брану, око чамаца... Кише и таласи су донеле и наш немар из притока и са обала  језера.

Мештани Кокиног Брода упутили су апел локалној управи, Резервату „Увац“ и еколошким покретима да се – очисти језеро, бар на прагу туристичке сезоне и поведе рачуна о комуналном реду и саобраћајницама и подсећају:.

– Чуди нас како је то све више еколошких покрета, секција, удружења и тобоже љубитеља и заштитника природе, а животна средина толико нападнута, готово са свих страна...?! И зашто сви редом заобилазе Кокин Брод?! С друге стране, шта је са превентивним мерама и заштитом....?! Тражили смо извештаје о томе колико је поднето пријава и бахатих платило казну? У Општини и Резрвату рекли су нам да нису обавезни да нама подносе извештаје...?! Нећемо да ћутимо о неодговорности надлежних, немару према бисеру нашег краја, неуређеном простору код Визиторског центра и другим ружним сликама – кажу у Кокином Броду.

У Кокином Броду траже акције чишћења и заштите језера У Кокином Броду траже акције чишћења и заштите језера

Мештани се жале да им је свакодневно глава у торби, пошто при одласку у Варош или повратку, стрепе од одрона камена поред Златарског језера или пада дрвећа на магистралу. За деоницу пута од Кокиног Брода до Нове  Вароши тврде да је најлошија на магистрали од  Београда до јужног Јадрана и да су је сви заборавили... ?!

Опасности - одрон у Злошници, крајем маја (Фото: Путеви) Опасности - одрон у Злошници, крајем маја (Фото: Путеви)

Вранешки мост  

– Представаници власти су се прошле године утркивали да дају изјаве о завршетку пута према Прибоју, а нема почетка градње моста преко Вранешког потока и последње деонице пута до индустријске зоне. Нико ни од медија, бар оних што имају буџетску апанажу, не подсећа на то. Наводно се чека пројекат, а досад би васионски брод саградили?! – кажу у Кокином Броду.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatarsko jezero kokin brod


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.