Бујични наноси у долини Злошнице

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 14. јун 2023. године Природа Коментари

Поводањ - наноси из засека Мандићи - Крље (Фото: Д. Гагричић) Поводањ - наноси из засека Мандићи - Крље (Фото: Д. Гагричић)

Потоци изнели десетине кубика камена и земље, а бујица текла коловозом.

Између 14 и 15 сати у среду саобраћај се отежано одвијао долином Злошнице, на путу за Акмачиће и Божетића, због провале облака и наноса камена и земље, док је на појединим деоницама права река текла коловозом.

Једна цев код Шапоњића кућа није могла да прими воду потока Једна цев код Шапоњића кућа није могла да прими воду потока

Бујица је донела десетине кубика камена и земље из засеока Мандићи (Крље), а једна цев пропуста на потоку, код Шапоњића кућа, није могла да прими сву воду током невремена.

Уклањање последица невремена на путу долином Злошнице Уклањање последица невремена на путу долином Злошнице

За наук остају неки пропусти у градњи или реконструкцији пута, а кад се повуче вода и очисте наноси видеће се и колика су оштећења. На најлошијој деоници пута, од Шапоњића кућа у Комаранима до Растока, бујица је текла готово целом трасом и на стрмини носила коцке асфалта.

Злошница је некад, кажу, носила воденице Злошница је некад, кажу, носила воденице

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlošnica bujica nevreme


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.