Расписан конкурс за пошумљавање

glaszapadnesrbije.rs 31. јануар 2023. године Друштво Коментари

Киловати заборавили мајдан - каменолом поред ХЕ Кокин Брод (Фото: Д. Гагричић) Киловати заборавили мајдан - каменолом поред ХЕ Кокин Брод (Фото: Д. Гагричић)

Нуде се паре за пошумљавање деградираних површина, стварање ветрозаштитних појасева и друге видове заштите на земљишту локалних самоуправа.

Министарство заштите животне средине расписало је данас Јавни конкурс за доделу средстава за суфинсансирање реализације пројеката пошумљавања у циљу заштите и очувања предеоног диверзитета у 2023. години. Министарство је ове године определило 100 милиона динара за повећање пошумљености територије Србије.

Ова средства додељују се за суфинансирање набавке садница и извођење радова за пошумљавање земљишта аутохтоним врстама дрвећа и жбуња, на земљишту које је у надлежности јединица локалне самоуправе.

Седам деценија чекају камп и горане - откопи и депонија у Кокином Броду Седам деценија чекају крамп и горане - откопи и депонија у Кокином Броду

Конкурс се односи на пошумљавање деградираних површина, стварање ветрозаштитних појасева, пошумљавање у заштићеним подручјима, пошумљавање градских шума и паркова као и осталих видова пошумљавања јавних површина у циљу заштите животне средине.

Сви детаљи конкурса могу се видети на сајту Министарства заштите животне средине, а право учешћа на конкурсу имају јединице локалне самоуправе, а конкурс је отворен до 14. фебруара.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

konkurs pošumljavanje


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.