Неочeкивана награда за успех на такмичењу из историје

zlatarinfo.rs 28. мај 2022. године Друштво Коментари

Много ми значи, хвала донатору - Милена Тртовић Много ми значи, хвала дародавцу - Милена Тртовић (Фото: Приватна архива)

Ученицу 6. разреда Основне Школе „Кнезова Рашковића“ из Божетића, Милену Тртовић, сачекало је на прослави Дана школе велико изненађење. Бивши ученик ове школе, који је желео да остане анониман, одабрао је да Милени донира вредну награду за освојено друго место на Окружном такмичењу из историје. Награду је, у име дародавца и његове породице, уручила наставница историје Невена Ивковић. Милена је 19. маја 2022. године отишла из школе са новим лаптопом.

„Нисам очекивала награду, ово је велико изненађење. Када нас је спремала за такмичење, наставница нам је говорила да ће бити потребно пуно труда, да могу да се десе претешки тестови и да ћемо бити награђени једино искуством. Мени је било тешко, имала сам доста да учим и друге предмете, а први пут идем на такмичење, па нисам веровала да ћу проћи, само сам се потајно надала. Била сам срећна што сам прошла, јако сам се радовала и дипломи, али овакву награду нисам ни сањала . Имали смо један рачунар у кући, а пошто имам још три сестре, много ми значи, моћи ћу овај да понесем и у средњу школу. Волела бих да знам ко ми је послао награду, да се још једном захвалим. Не могу описати колико ме је обрадовао!“ изјавила је Милена Тртовић.

Диплома - награда за уложени рад Диплома - награда за уложени рад

Поштујући жељу донатора да остане анониман, наставница Невена Ивковић о њему је рекла да је одрастао и завршио основну школу у Божетићима, средњу у Новој Вароши и престжни државни факултет у Београду. Тренутно развија каријеру у познатој међународној корпорацији. Сматра га једним од најбољих ученика школе у Божетићима, посебно наглашавајући да је поред тога што је постигао изузетан успех у професионалном и оствареност у прватном животу, остао пристојан, скроман и добар, какав је био и док је ишао у школу. Описала је како се сусретао са сличним тешкоћама као данашњи ученици, истичући да нам баш зато може бити инспирација и пример могућности превазилажења свих препрека радом и упорношћу. Изразила је жаљење због његове одлуке да остане анониман зато што сматра да су такви људи толико ретки у даншњем времену, да је чак тешко поверовати у њихово постојање. Њихови животи носе поруку као из бајки - доброта, ревност и честитост могу победити и у оваквом друштву. Нада се да је, иако не може да објави његово име, порука ипак пренета.

Овим поводом огласила се и дриректорка школе Ана Аранитовић:

„ У име колектива ОШ „Кнезова Рашковића“ и у своје лично име захваљујем се дародавцу који је препознао праве вредности код наше ученице Милене и који је својом донацијом наградио рад и истрајност непходне за овакав успех. Сматрам његов чин великим делом.“  

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

takmičenje iz istorije nargrada milena laptop nevena


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.