Владика обишао манастир на Златару (Фото)

milesevskaeparhija.rs 17. фебруар 2022. године Друштво Коментари

Снежна  белина  – јеромонах  Матеј и владика Атанасије Снежна белина – јеромонах Матеј и владика Атанасије

Епископ милешевски Атанасије у манастиру Светих Козме и Дамјана на Воденој Пољани.

У четвртак 17. фебруара 2022. године Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије посетио је манастир Светих Козме и Дамјана на Воденој Пољани, на Златару.

Дуга зима - црква на 1.444 метра надморске висине Дуга зима - црква на 1.444 метра надморске висине

У припремне дане пред Велики пост Преосвећени је, вођен пастирском бригом и љубављу, дошао да обиђе и донесе свој архипастирски благослов у ову светињу, где још увек опстају високи снежни наноси.

Манастир Козме и Дамјана (Фото:  Милешевска епархија)

Епископ Атанасије се у срдачном разговору са настојатељем манастира јеромонахом Матејем упознао са тешкоћама са којима се ова света обитељ сусреће: сурова зима, високи снежни намети, осамљеност у овом зимском периоду… Владика је похвалио чињеницу да молитва непрекидно тече што је у сваком времену, па и у овом, најважније. Јеромонах Матеј се у своје слободно време умешно бави и рукодељем што је Преосвећеном било изузетно драго те је и за то исказао своје дивљење и похвалу.

Манастир Козме и Дамјана (Фото:  Милешевска епархија)

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

manastir kozme i damjana manastir


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.