Цветна оаза за дочек

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 02. децембар 2021. године Друштво Коментари

Добродошлица – идилична слика у зимском амбијенту (Фото: Д. Гагричић) Добродошлица – идилична слика у зимском амбијенту (Фото: Д. Гагричић)

Хризантеме на некадашњем паркингу и сметилишту „Код липе“ на Зебиновцу.

Нестварна и идилична слика у зимском амбијенту на улазу у Нову Варош из правца  Бистрице. Хризантеме у цветној оази „Код липе“ за тренутак скрећу поглед са оних ружних слика украј магистрале...

Камо среће да је више оваквих кутака...?

А одавде су пре четири-пет година протерани шлепери и смеће. Дуго су се радници задужени за зеленило у Дирекцији за изградњу борили да цвеће опстане. Ноћ после садње освитале су десетине празних места (уосталом, краде се цвеће сваке сезоне по граду), они су набављали нове руже... Нико, срећом, није ишчупао липу која расте на месту оне некадашње, где су се окретала возила, заказивали изласци и састанци...

Кад би оваквих кутака било више? Кад би оваквих кутака било више?

На другом крају града, од Ужица, на неколико десетина метара - чета  табли и путоказа. Ни дигитални читач из кола не би стигао да их региструје, а камоли око намерника?! Неке од табли избледеле, билборд олињао, власници их заборавили...?!

Има ли ко да укаже на ружне слике, да опомене, подсети...? Можда Туристичка организација, инспекција и други што би требало да брину о лепшем изгледу града.

Избледеле табле, олињао билборд  испред Браношевца Избледеле табле, олињао билборд испред Браношевца

Да, бар, одатле почне...Варош нема никог другог да брине о њој, осим нас....

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nova varoš cvetna oaza


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.