Да крв чека пацијенте

zlatarinfo.rs (Црвени крст) 26. октобар 2021. године Хуманитарне акције Коментари

Позив да суграђани отворе вене ( Фото: Архива Златар Инфо) Позив да суграђани отворе вене ( Фото: Архива Златар Инфо)

Акција добровољног давања крви у четвртак (28. октобра) у Дому културе у Новој Вароши, од 9-15 часова.

Црвени крст Нове  Вароши упутио је апел суграђанима за учешће у акцији добровољног давања крви, заказаној за четвртак (28. октобра) у Дому културе у Новој Вароши , од 9-15 часова.    

   – Позивамо све људе добре воље, добровољне даваоце крви и све који желе да то постану, осећају се здраво, имају од 18 до 65 година старости, нису давали крв у задња три месеца (жене задња 4 месеца) – да се одазову на акцију добровољног давања крви – истиче се у позиву, који је потписала Милена Јојевић, секретар.

Истичући да  да ће током акције бити примењене све мере заштите због вируса ковид -19 , у Црвеном крсту кажу да се ова хумана акција одвија под геслом „Учините дан лепшим – дајте крв“ и подсећају да „не смемо дозволити да резерве крви буду доведене на минимум, већ  је неопходно одазивати се на акције добровољног давања крви, како би увек сигурна и проверена крв чекала сваког пацијента, јер пацијент често нема времена да чека крв“.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dobrovoljno davanje krvi krv


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.