Таблет рачунари за жене из нововарошких села

glaszapadnesrbije.rs 28. септембар 2021. године Друштво Коментари

Нова Варош (фото: Златар Инфо) Нова Варош (фото: Златар Инфо)

Како би поспешиле пословање, женама из руралних подручја Нове Вароши које су прошле све обуке у оквиру пројекта „ЖЕН-е једнаке у бизнису“ додељени су таблет рачунари.

Пројекат „ЖЕНE једнаке у бизнису“ реализује се у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – СwиссПРО“, који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Републике Србије, а спроводи Канцеларија Уједињених Нација за пројектне услуге ( УНОПС) у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО).

Циљ пројекта „ЖЕНE једнаке у бизнису“ је економско оснаживање жена из руралних подручја општине Нова Варош, путем умрежавања и оспособљавања за савремене облике друштвене и пословне ангажованости, као и унапређење положаја жена формирањем женске мреже као формално-правног механизма за повезивање.

Пројекат се реализује у партнерству са Регионалном развојном агенцијом Златибор д.о.о. која је спровела четири целодневне радионице на теме унапређење ланца вредности у агротуризму, обука из дигиталне писмености, е-услуге и е-трговина и примери успешних женских бизниса и удружења.

У фокусу су биле жене које се баве агробизнисом.

ГЗС / ПП Медиа

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

selo žene tablet računari poklon za žene biznis


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.