Ловачки дом чека мајсторе

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 27. септембар 2021. године Друштво Коментари

Од руине – Ловачки дом  у Божетићима  (Фото: Д. Гагричић) Од руине – Ловачки дом у Божетићима (Фото: Д. Гагричић)

Намичући паре, ловци су од рушења спасили некадашњу управну зграду Задруге „Увац“ у Божетићима.

На неке замерке чланова да се споро опрема Ловачки дом у Божетићима или сумње мештана да ће „икад бити отворен“, у Ловачком удружењу „Козомор“ из Нове  Вароши, одговарају:

– А знате ли колико нам је година требало да одобровољимо општинске власти да нам уступе оронули објекат, да га преуредимо у свој кутак?!?

Проширена камена зграда Задруге на Боровитој главици Проширена камена зграда Задруге на Боровитој главици

Камена згарда на Боровитој главици, у којој је некада била управа Задруге „Увац“, а пре тога и продавница, пошта, ветеринарска амбуланта и месна канцеларија, више пута је адаптирана. Зуб времена, киша и немар узимали су данак и  још у време пропасти и гашења Задруге била је – ругло сеоског центра, са урушеним делом крова. Као и остала задружна и народна имовина, припала је Општини.

Зуб времена и немар узимали су  данак (слика из 2017.) Зуб времена и немар узимали су данак (слика из 2017.)

Ловци су, на срећу, спречили да се претвори у руину објекат недалеко од дворишта школе „Кнезови Рашковићи“ и украј пута Нова Варош – Божетићи – Ивањица. Годинама су  намицали паре из више извора, па су утегнути зидови, озидано  је поткровље, подигнут трем, изведени инсталатарески радови...Пројекат ентеријера чека мајсторе  и паре...

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

božetići lovački dom


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.