Планинари "Торника" на Муртеници

zlatiborpress.rs 18. мај 2021. године Друштво Спорт Коментари

Планинарски клуб "Торник"

Пешачка стаза од 18 километара у Драглици.

ПК “Торник” окупља љубитеље планина и природе, у циљу ширења позитивног става према природи и здравог начина живота. У прилог томе говори и мноштво изведених акција.  Једна је изведена и прошлог викенда.

У недељу 16. маја Планинарски клуб „Торник“ успешно је организовао акцију у Муртеници, на територији села Драглица. Ова акција је уједно била и прва организована планинарска акција новом обележеном стазом бр. 2 Парка природе Златибор.Старт је био код шумарске куће у Праговима у Муртеници. Затим су планинари прошли врх Међе брдо (1389 мнв) и шуму столетних букових стабала код засеока Шишаци. Потом су преко Превије и засеока Кутлешићи дошли до цркве у Драглици посвећене Светој Тројици. Следећа тачка било је Тавничко језеро, одакле су учесници изашли на Столове подно Бријача и шумским путем се вратили на почетну тачку.

Планинарски клуб "Торник"

Стаза је била дугачка 18 км са око 750 м кумулативног успона.

 Клуб је веома активан, а сви заинтересовани љубитељи планинарења могу постати чланови. Цена годишње чланарине износи 600 динара за нове чланове док стари чланови који поседују картицу плаћају 500 динара.

Следећа акција је у недељу 23.маја, меандри Увца на Сјеничком језеру. Сви заинтересовани за више информација могу позвати 064 – 15 65 578.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

murtenica planinari tornik planinarski klub


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.