Терор пасје дружине

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 17. јануар 2021. године Друштво Коментари

Заседа на пртини, између солитера  на Браношевцу (Фото: Д. Гагричић) Заседа на пртини, између солитера на Браношевцу (Фото: Д. Гагричић)

Деца скачу из сна због хорске лавежи и скике луталица, и ноћу и дању... У насељу Браношевац родитељи прате малишане, бранећи их тојагма од луталица. Узалудни позиви, вапаји и молбе општинској управи.

Пасја дружина снимљена у недељу иза поднева, код солитера на Браношевцу, део је чопора луталица који од летос држи у страху мештане насеља, поготову малишане. 

Од лавежа авлијанера, џукела и некадашњи кућних љубимаца разних раса ноћу се буде и они што би их топ тешко пробудио, а деца скачу из креветаца. И у сред бела дана понекад хорски лавеж и скика леде крв у жилама и препадају становнике солитера и околних кућа између Мукића јаме и стадиона.

Најгоре је што луталице често искачу испод степеништа и заседа пред децу, прате их по повратку из продавнице или засрећу на уским зимским пртинама.Често прилазе и колицима са бебама, у потрази за храном улазе у ходнике зграда,  „дежурају“ испред продавница...

Мештани се плаше уједа луталица и заразе, родитељи стрепе да пусте децу на играње, санкање и грудвање. Најчешће их, пак, прате уз обавезну тојагу и стални опрез. Кажу да су неки од џукаца огуглали и на петарде...?!!

Власници станова и кућа  су у више наврата позивали инспекцијске службе СО. Позиви, вапаји  и молбе су, наравно, често били узалудни или су их они отуд упућивали да се обрате њиховим претпостављенима и  „горњем наслову“ - челницима Општине.

Напуштени љубимци  страх и трепет - не плаше се ни возила Напуштени љубимци страх и трепет - не плаше се ни возила

Из солитера су слали слике, тражили од председника кућних савета да власти упознају са опасностима које вребају од чопора и ослободе их напасти. Понекад су добијали одговоре „да ће све бити у реду“, те  да ће се градити „пасји азил“...

И тако месецима: обећање лудом радовање...!

Некад је била пракса да представници управе - начелници служби и по неки челник -  са инспекторима обиђу чаршију. Зашто то не би учинили и зимус, сем ако се  не плаше луталица или неће да се мешају у свој посао?!

Нема вајде од уредби – грађани траже безбедност Нема вајде од уредби - грађани траже безбедност

Могли би, истовремено, да се увере и у друге муке грађана: уске пролазе и неочишћена раскршћа због паркираних возила, те како комшије бацају снег на улицу чим прође чистач...? Шта вреде опшинска саопштења, позиви на уредбе и тобоже претње казнама кад нико не спроводи контролу...??!!?

С друге стране, грађане не занима што нема инспектора или је неко на одмору, већ траже да се организује нормалан живот и безбедност. А они који то неће, не знају, не умеју или руглу изврћу нечију муку - требало би да добију картон и књижицу, уместо башкарења на народним јаслама.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nova varoš branoševac psi lutalice


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.