Одвела ме СОС служба, жива сам и здрава

novosti.rs ( А. Ровчанин) 06. децембар 2020. године Друштво Коментари

Ивана Ђенић,  Фото: Принтскрин Фото: Принтскрин

На Фејсбук профилу нестале Иване (17) осванула порука, али истина је забрињавајућа! Пријепољска полиција трага за малолетном Иваном Ђ. из околине Нове Вароши, чији је нестанак полицији породица пријавила у четвртак.

Ову информацију потврдила је попортпаролка ПУ Пријепоље Татјана Бабић.

Према објавама са друштвених мрежа, реч је о 17-годишњој ученици средње пољопривредне школе у Пожеги.

Међутим у граду подно Златара прочула се информација да је малолетна девојчица побегла од куће, са извесном свотом новца, код дечка који је доста старији од ње те да је њен нестанак пријавила сестра.

На друштвеној мрежи фејсбук Ивана Ђ. огласила се јутрос статусом да није нестала, већ да је “СОС служба за насиље над децом склонила на безбедно, јер је трпела насиље од оца“.

Foto. Printskrin Fejsbuk Foto. Printskrin Fejsbuk

- Ја нисам нестала, мене је одвела сос служба за насиље над децом зато што ме је отац малтретирао, па су ме склонили на безбедно. Жива сам и здрава – стоји у посту објављеном јутрос на профилу Иване Ђ.

Из нововарошког Центра за социјални рад кажу да СОС служба није примила никакву пријаву за насиље над децом. Зато основано сумњају у истинитост поста који је Ивана Ђ. објавила на друштвеним мрежама.

- Служба СОС телефона када прими пријаву за насиље, исту прослеђује надлежном Центру за социјални рад и Полицијској управи. Ми такву пријаву од СОС службе нисмо добили. Контактирали смо и кординторку службе СОС телефона и речено нам је да никакве пријаве за насиље није било, нити се именована обраћала њима. Све и да се обратила они немају могућност било каквог смештаја већ само искључиво пријаву прослеђују надлежним институцијама – казала је директорица Јелена Лековић директорица Центра за социјални рад у Новој Вароши.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

negbina nestala devojka đenić


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.