Лимска регата ове године од Куманице до плаже Петровац: Рафтери низ Лим у суботу 6. јуна

glaszapadnesrbije.rs 03. јун 2020. године Друштво Коментари

Лимска регата Лимска регата (ppmedia.rs A. Ровчанин)

Пријепоље - Почетак овогодишње 21. Лимске регате заказан је за суботу, 6. јун и то по измењеним услвоима. Рафтери ће низ букове Лима кренути од манастира Куманице све до плаже Петровац у Пријепољу.

„Манифестација ће бити одржана у скраћеној верзији само на територији Републике Србије. Ово је био међународни спус и то првог дана од Плава до Берана, другог дана од Берана до Бјелог Поља а трећег дана од манастира Куманице до плаже Петровац. Ове године због пандемије Ковида 19 и затворених граница у немогућности смо да организујемо спуст на целокупној траси, а не бисмо да прекидамо традицију”, рекао је директор ТО Пријепоље Небојша Свичевић.

Директор ТО Пријепоље Небојша Свичевић Директор ТО Пријепоље Небојша Свичевић (foto: ppmedia.rs A. Ровчанин)

Спуст почиње у 11:00 сати и није такмичарског карактера, само за љубитеље адреналиских спортова.

„До сада се пријавило осам посада односно чамаца на којима може бити до 10 људи. Из Пријепоља су две екипе, једна из Босне а остали су из централне Србије. Људи из Црне Горе су у немогућности да дођу јер имају после проблем са повратком због карантина”, казао је Свичевић.

Драгољуб Симовић Симо из Планинарско - сплаварског клуба „Коловрат” каже да због сушне зиме ове године водостај је мали, тако да рафтери неће имати превише узбуђења.

Драгољуб Симовић Симо из Планинарско - сплаварског клуба  Коловрат Драгољуб Симовић Симо из Планинарскo-сплаварског клуба Коловрат(foto: ppmedia.rs A. Ровчанин)

„Неће бити како су иначе навикли, прошле године од 13 чамаца 11 се преврнуло на Кољиној стени. Када је водостај нижи, спуст је дужи. Стаза је дугачка 32 км и пролази се кроз чувену Куманичку клисуру једну од најлепших кањона и у бившој Југославији”, рекао је Симо.

Иначе, Лимска регата је прва манифестација у организацији ТО, која се одржава после попуштања мера, а за време ванредног стања није одржана Комаранска кошија 1. маја. У плану одржавања су остале планиране, уз мере које је прописала Влада РС како посетилаца тако и учесника.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

regata limska regata


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.