Одбијен план за изградњу МХЕ у Сопотници

ppmedia.rs 24. март 2020. године Друштво Коментари

Одбијен план за изградњу МХЕ у Сопотници, Фото: ПП Медиа Одбијен план за изградњу МХЕ у Сопотници, Фото: ПП Медиа

Општинско веће у Пријепољу није усвојило план детаљне регулације за изградњу две минихидроцентрале на реци Сопотници. Наиме, према сазнањима „ПП Медије“ није постојала већина да се усвоји предлог „Андзор инжењеринга“ из Новог Сада, који су план урадили по захтеву наручиоца „ХИДРОПОWЕР БГД“. Одбијањем овог планског документа, у овом тренутку, стављена је тачка на причу око изградње минихидроцентрала „Вир“ и „Липовица“ у жаштићеном подручју.

Локација која је била обухваћена планом је у граничном појасу заштићеног подручја Сопотнице, недалеко од самих водопада. Житељи Пријепоља, на јавној расправи, одржаној половином новембра прошле године жестоко су се противили изградњи минихидроцентрала. Сматрали су да оне штетне биодиверзитету и животној средини уопште.

Према нашим сазнањима, од осам чланова Општинског већа у тренутку гласања било је присутно њих шест и то Станко Кијановић, Небојша Жунић, Сабахудин Хајдаревић, Едиб Кајевић, Милан Гачевић и Зулкефил Садовић. Против усвајања планског документа који је онемогућио наставак законских процедура за издавање грађевинске дозволе и градњу минихидроцентрала у Сопотници били су Кајевић, Садовић и Гачевић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.