Због "чудне државне међе" у самоизолацији 1700 Прибојаца

ppmedia.rs 24. март 2020. године Друштво Коментари

Притисци -  вера и презимена мењали се из више разлога и у Прибоју Прибој (фото: Д. Гагричић)

Наредбом инспекцијских служби, око 1700 житеља Прибоја, налази се у четрнаестодневној самоизолацији. Наиме, полиција је током понедељка, у граду на Лиму, позивала грађане који су користећи гранични прелаз Увац боравили на босанској територију у периоду од 14. марта па надаље и обавештавала их да не напуштају своје домове.

Необично исцртана међа између Србије и Босне и Херцеговине, проузроковала је да велики број грађана Прибоја буде свакодневно везан за прелазак са једне на територију друге државе. Управо та чињеница проузрокивала је да велики број житеља града на Лиму мора у самоизолацију, због опасности од појаве вируса COVID 19.

Први човек општине Лазар Рвовић, гостујући на локалној телевизији, навео је да грађани немају разлога за панику. Он је казао да је систем препознао све који су користећи гранични прелаз Увац ишли у Босну, те да ће они током наредна два дана бити обавештени од стране полиције да не напуштају своје станове.

Ово не значи да су грађани, који су обавештени од стране надлежнох органа да морају у самоизолацију, и заражени. Реч је о мерама предострожности, које држава предузима како би се сузбило ширење вируса COVID 19.

Иначе, полиција је и у Пријепољу почела да позива грађане који су прелазили у Босну преко „Увца“. Сви они који не буду поштовали меру самоизолације биће оштро санкционисани.

У две општине Полимске долине, до сада није регистрован ниједан случај обољења од вируса корона.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.