Корона вирус не утиче на број туриста на Златибору и Златару

glaszapadnesrbije.rs 12. март 2020. године Туризам Коментари

Златибор бележи исти број туриста као и прошле године у месецу марту, фото: РИНА Златибор бележи исти број туриста као и прошле године у месецу марту, фото: РИНА

Потенцијална опасност од ширења корона вируса кроз целу Србију још увек не изазива панику код грађана, чему сведочи и чињеница да у туристичким центрима Златибор и Златар није забележена мања туристичка посета.

„У марту месецу увек имамо мање гостију него осталих месеци, тако да је смањен капацитет очекиван и без корона вируса. Није било отказивања за сада, међутим може се приметити благи пад броја туриста који долазе из Кине, али то није никакав алармантан пад у односу на број поестилаца који су овде боравили прошле године у ово време”, рекао је Владимир Живановић, директор ТО „Златибор” за РИНУ.

Златар и даље пун туриста, фото: РИНА Златар и даље пун туриста, фото: РИНА

Слична ситуација је и на суседном Златару где није блоотказивања резервација због опасности од ширења корона вируса.

„Имамо организоване групе туриста из Лазаревца који су своје термине заказали пре неколико месеци и није дошло до промена. Сви су дошли и нема никакве панике због новонастале ситуације у земљи и свету”, рекао је Бранко Пуцаревић, директор ТО „Златар”.

ГЗС/РИНА

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.