Пребрза вожња најчешћи узрок саобраћајних несрећа на подручју Пријепоља, Прибоја и Новe Вароши

ppmedia.rs 07. фебруар 2020. године Друштво Коментари

Полиција саобраћајна (foto: ppmedia.rs)

На подручју Полицијске управе Пријепоље, од 1. јануара до 31. децембра 2019. године, евидентирано је 165 саобраћајних незгода, три особе су погинуле, 21 је теже повређена, а 107 лакше.

Најчешћи утицајни фактори саобраћајних незгода су предузимање непромишљених радњи од стране возача, међу којима је неприлагођена брзина најчешћи фактор.

Вјекослав Јоксимовић командир СПИ Пријепоље Вјекослав Јоксимовић командир СПИ Пријепоље (foto: ppmedia.rs)

„Саобраћајна полиција на путевима наше Полицијске управе спровела је укупно 88 акција појачане контроле саобраћаја усмерених на откривање и санкционисање прекршаја који се јављају као најчешћи узрочници саобраћајних незгода. Током претходне године спроведено је 10 међународних акција, 29 регионалних и 23 локалне акције контроле саобраћаја. У контроли саобраћаја, у 2019. години, полиција је открила и санкционисала 16.974 прекршаја, од којих 7.497 прекршаја прекорачења брзине кретања возила, а из саобраћаја је искључено 572 возача који су возили под дејством алкохола – казао је командир Саобраћајне полиције испоставе Пријепоље Вјекослав Јоксимовић.

Он додаје да је, санкционисано 2.546 возача који нису користили сигурносни појас на начин на који је то предвидео произвођач возила и 1.238 због мобилног телефона.

И ове године настављамо са појачаним контолама саобраћаја с циљем откривања и санкционисања прекршаја који су и најчешћи узроци саобраћајних незгода.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.