Појачана контрола саобраћаја током празника

glaszapadnesrbije.rs 31. децембар 2019. године Друштво Коментари

Policijski automobil/ ilustracija Илустрација (foto: Glas zapadne Srbije)

Саобраћајна полиција Полицијске управе у Пријепољу ће током новогодишњих и божићних празника појачано контролисати саобраћај на подручју Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши са акцентом на откривање свих саобраћајних прекршаја, а посебно прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци.

„Апелујемо на возаче да не управљају возилом под дејством алкохола, с обзиром на то да је алкохолисаност возача узрочник највећег броја саобраћајних незгода које се догађају у ово време. Управљање возилом под дејством алкохола негативно утиче на вид и рефлексе, али и на расуђивање, што код возача доводи до веома ризичног понашања у саобраћају. Такође, напомињемо и то да није дозвољено превозити особе које су под дејством алкохола на предњем седишту. Подсећамо да је возачима са пробном возачком дозволом време управљања возилом ограничено од 23 до 06 часoва. Користимо прилику и да скренемо пажњу родитељима чија деца поседују пробну возачку дозволу да утичу на њих како не би управљали возилом у касним вечерњим и раним јутарњим часовима за време празника. Још једном напомињемо да су сви путници у возилу у обавези да користе сигурносни појас за време вожње, док возачи не смеју користити мобилни телефон без потребне опреме”, напомињу из ПУ.

Услед ниских температура и падавина, могуће је стварање поледице, па је стога потребно да возачи буду максимално опрезни и прилагоде брзину кретања условима и стању пута.

ГЗС

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.