Усвојен буџет за 2020: Највише новца за инфраструктуру

glaszapadnesrbije.rs 26. децембар 2019. године Друштво Коментари

Одборници (foto: glaszapadnesrbije.rs)

На данашњем скупштинском заседању нововарошког парламента усвојен је буџет за наредну годину, а према речима председника општине највише средстава, као и претходне године, биће издвојено за инфраструктуру.

„Кроз ребалансе близу 50 одсто буџета, преко јавних набавки, планирано је за пројекте као што су изградња локалних путева по селима али и за наставак капиталних инвестиција, водоснабдевање Божетића и друга фаза фудбалског стадиона на Златару. Као домаћини 57. МОСИ идуће гоидине, планирали смо буџетом добар део новца за реконструкцију спортских терена која су дотрајали, као што је фудбалски стадион на Браношевцу. За ову најлепшу спортску манифестацију, очекујемо и помоћ од Министарства спорта јер смо тако и договорили са министром Удовичиће. Други део буџета иде на рачуне наших буџетских корисника и то не може да се мења, социјална заштита, спорт и култура, здравство и просвета. Треба нам сваки динар, тако да ћемо проверити број скупштина јер не желимо да неко сумња да смо потрошили неки динар више а да то није требало”, рекао је председник Општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Председник Општине Нова Варош Радосав Васиљевић Председник Општине Нова Варош Радосав Васиљевић, ово је историјска и најберићетнија година

Према његовим речима он је више него задовољан како је протекла ова година. „Када сам постао председник општине нисам очекивао ни пола од ових резултата. Нисам народу обећао ни реконструкцију школе, ни детаљну реконструкцију пута Браношевац - Златар, чија је вредност милион евра и ни изградњу Трга војводе Петра Бојовића који је урађен, ни изградњу водовода од 138 милиона динара. Све што само обећали смо урадили и много тога што нисмо, уз подршку свих министартава и Владе РС уз домаћинско газдовање локалног буџета. Одговорно тврдим да смо направили историјску годину и да не постоји берићетнија за нововарошку општину”, рекао је Васиљевић додајући да то показују и резултати ЦеСИД-овог испитивања где га је подржало 34 одсто грађана као председника општине коме се највише верује.

Председник СО Нова Варош Никола Јелић задовољан је буџетом, сматра да је добро испланиран Председник СО Нова Варош Никола Јелић задовољан је буџетом, сматра да је добро испланиран

„Највеће проблеме протекле године имали смо са недовољним бројем извођача. Камо лепе среће да смо имали неку нашу грађевинску фирму и да тај новац којим плаћамо некога са стране остане у нашој општини. Кашњење извршења радова доприноси и стање у којем се налазе Путеви Ужице као фирма која асфалтира у овом региону, а фирма Војка Пурића, као једина која има асфалтну базу, растргана је од Чајетине, Новог Пазара, Прибоја и Пријепоља и не може да стигне”, рекао је Јелић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.