Швајцарци улажу два милиона евра у Нову Варош: Још један инвеститор стиже у индустријску зону

glaszapadnesrbije.rs 27. децембар 2019. године Друштво Коментари

Inova Kokin Brod Индустриска зона "Инова" у Кокином Броду (фото Д. Гагричић)

Нова индустријска зона „Инова” у Новој Вароши добија још једног инвеститора. У питању је компанија „ЕСБ Пелетс” из Тутина, која послује у оквиру швајцасрке фирме „Сонар инвесторс”, а бави се обрадом дрвета.

Менаџмент ове компаније изразио је жељу да узме у закуп пословне просторије на Кокином Броду како би развили и додатно унапредили свој процес производње.

„Општина ће расписати тендер за издавање пословног простора у закуп. Ова компанија мораће да испуни одређене услове. Између осталог, имају обавезу да запосле за почетак 40 радника, којима плата неће бити мања од 50 хиљада динара. А месечна закупнина општини Нова Варош износиће три хиљаде евра. Ми ћемо расписати тендер и уколико га излицитирају добродошли су код нас”, изјавио је за РИНУ, председник општине Нова Варош, Радосав Васиљевић.

Компанија „ЕСБ Пелетс” почетком децембра од Владе РС добила је финансијска средтсва у висини од скоро пола милиона евра, а за узврат се обавезала да ће до краја 2021. године у оквиру инвестиционог пројекта уложити 1,9 милиона.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.