Видео надзор у Новој Вароши: Некоме "велики брат", а некоме већа безбедност

glaszapadnesrbije.rs 23. децембар 2019. године Друштво Коментари

Нови детаљ на улицама Нове Вароши, фото: Новости А. Ровчанин Нови детаљ на улицама Нове Вароши, фото: Новости А. Ровчанин

Град под Златаром је “покривен” видео - надзором, а за већу безбедност житеља и туриста који долазе у Нову Варош је инсталирано 25 камера високе резолуције. Пројекат вредан пет и по милиона динара је из буџета опредељеног за унапређење саобраћаја финансирала локална самоуправа.

Под будним оком камера се налазе део магистрале на уласку у град из оба смера, потом већина градских раскрсница, спортских терена и паркова, али и Трг војводе Петра Бојовића. У овдашњој Полицијској управи су инсталирани монитори за очитавање података, са пратећом опремом, и видео-надзор је пуштен у рад.

Из локалне самоуправе кажу да је на магистралном путу који пролази кроз град – зарад веће безбедности пешака – постављен такозвани радар доплер…

"Нажалост, последњих година смо сведоци бројних немилих сцена на овдашњим улицама. Било је ’сачекуша’ , паљења аутомобила, махања пиштољима, насилничке вожње, а повећао се и број дилера наркотика. Све је више и случајева намерног оштећивања саобраћајне сигнализације, те мобилијара у парковима и на спортским теренима, па очекујемо да ће присуство камера превентивно деловати, али и помоћи да се брже открију починиоци", каже шеф Одељења за инвестиције и јавне набавке у Општинској управи, истовремено и помоћник председника Општине Дејан Грбић.

Употреба

Чувари реда у Новој Вароши истичу и то да нема места страху од евентуалних злоупотреба и прецизирају да ће рад камера моћи да прати мали број службеника који су посебно обучени, а информације прикупљене посредством видео - надзора ће се користити искључиво зарад веће безбедности суграђана.

Новости / ГЗС

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.