Свештеници и монаси Епархије милешевске враћени са црногорске границе

zlatarinfo.rs 21. децембар 2019. године Друштво Коментари

Мошти Светог Василија Острошког, фото: сајт Епархије милешевске Мошти Светог Василија Острошког, фото: сајт Епархије милешевске

Свештеницима и свештеномонасима Епархије милешевске који су јутрос кренули пут Никшића на црквено-народни сабор, и на поколоње моштима Светог Василија Острошког, није био дозвољен улазак у Црну Гору на свим граничним прелазима и враћени су назад у Србију.

"Ипак, благодарећи Богу и Светом Василију Острошком Чудотворцу Епархију милешевску на овом свецрквеном сабору представљаће њен предстојатељ, Његово Преосвештенство Епископ милешевски Атанасије кога смо известили о овим немилим догађајима. Владика Атанасије је поручио да задржимо у духу једномислије, слогу, љубав са свом браћом и у Црној Гори и Србији, наглашавајући да међу нама нема граница, јер сви ми који смо у Богу и у доброј намери, заједно смо и онда када смо физички раздвојени", наводи се у саопштењу Епархије милешевске.

Иначе, у Никшићу се очекују десетине хиљада верника који ће се окупити код Саборне цркве, као и на Тргу војводе Шака Петровића. Скуп који је најављен као “сабор у одбрану вере и светиња”, како наглашавају организатори, биће последња црвена линија у заштити духовног и верског идентитета народа Црне Горе.

ПП Медиа/Глас Западне Србије/Златар Инфо

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.